TERVETULOA GOLFANTIIKIN SEURAAN

Golfantiikista löydät hikkorigolfelämyksiä ja golfin perinteitä. Löydät myös antiikkia lahjaksi, sisustukseen tai palkinnoiksi. Järjestämme erilaisia golftapahtumia 1920-luvun hengessä aidoilla puuvartisilla hikkorimailoilla. Jos haluat ostaa tai vuokrata mailat hikkoripeliin, Golfantiikki on oikea osoite.

HIKKORIUUTISIA:

Finaali kutsuu Vuosaareen

Kauden finaale pelataan totuttuun tapaan Vuosaaressa kun Golfpiste Hickory Final päättää hikkorikauden syyskuun 21. päivänä. Luvassa on jälleen linkshenkinen kisa kentällä jossa tuuli on usein seurana. Myös auringonpaistetta ja hyvää peliseuraa on luvassa kaikille mukaan tuleville.

Koska kisa on kauden viimeinen, kisassa ratkaistaan myös koko vuoden pyörinyt Golfcenter Hickory Ranking, kauden parhaat pelaajat kolmessa sarjassa. Naisten tasoitussarjassa johto on reilu mutta muissa sarjoissa on todella tiukkaa ja voitolla rankingkärkeen itsensä pystyy pelaamaan moni hikkoristi.

Ilmoittautumiset kisaan Golfantiikkiin tai Vuosaaren klubille. Ilmoittautumisaika päättyy 18.9. Mukaan mahtuu 40 nopeinta ilmoittautujaa. Edellisessä kisassa tehtiin osallistujaennätys, onnistuukohan se uudestaan finaalissa?

Hikkorigolfin juhlaa Tuusulassa

Ammattilaisvoittajat, vasemmalta Tomi Tolsa, Joonas Hinkkanen ja Peter Puhakka.

Ennätysosanotto, yhteensä 49 pelaajaa, oli mukana Tuusulassa kun siellä pelattiin K.A. Hickory Open ja maamme ensimmäinen ammattilaisten hikkorikisa, PRO Hickory Open. Ammattilaisten kisan promoottorina ja amatöörien kisan yhteistyökumppanina toimi Keravan Agentuuri toimitusjohtajansa Aki Ahlforsin vetämänä.

Pro Hickory Openissa oli mukana kymmenen ammattilaista ja voiton tiukassa uusinnassa otti Tomi Tolsa kuitaten samalla 2000 euron ykköspalkinnon. Uusinnan hävinnyttä Joonas Hinkkasta lämmittänee 1200 euron palkkio. Kolmannen palkinnon 800 euroa voitti Peter Puhakka.

Tulostaso päivän kisassa oli hyvä. Tasoituskisassa Ville Suvivuo pelasi hienon tuloksen 42 pistettä. Toisena, 38 pisteellä, oli Minna Jäppinen, pisteen edellä Tommi Heikkilää. Amatöörien lyöntipelissä Keimolan Ilari Puumalainen otti jo toisen peräkkäisen voiton. Saman 79 lyönnin tuloksen pelasi myös Ville Suvivuo joten Ilarin parempi paluu toi hänelle voiton.

Kisassa lyötiin myös lastensairaalan hyväksi. Veikko Pelkonen ajeli viikonlopun upealla avoautolla onnistuttuaan parhaiten lähimmäs lippua-kisassa.

Tuusulassa ammattilaiset mukana

Hikkorikiertue jatkuu Tuusulassa. Vuorossa on K.A.Hickory Open joka pelataan Tuusulan Golfklubilla 9.8. Startit ovat kello 11 alkaen. Totuttuun tapaan tuntia ennen ensimmäistä starttia pidetään rangella hikkoriklinikka ensikertalaisille ja aloittelijoille.

Samassa yhteydessä pelataan ammattilaisten oma hikkorikisa, PRO Hickory Open. Ammattilaiset pelaavat samoissa peliryhmissä meidän amatöörien kanssa joten jokaisella pelaajalla on mahdollisuus nähdä läheltä, miten ammattimiehet golfia pelaavat. Ammattilaisilla on kisassaan rahapalkinnot ja amatöörit pelaavat omista tavarapalkinnoistaan.

Ilmoittautumiset kisaan Golfantiikkiin tai Tuusulan klubille. Ilmoittautumisaika päättyy 6.8. Kuitenkin, mikäli ilmoittaudut jo 2.8. mennessä, saat itsellesi omalla nimelläsi merkatut BioGolf tiit. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä ilmoittautumisen kanssa.

Hyvä tulostaso Linna Golfissa

Ilari Puumalainen

Kuuma ilma verotti osanottoa Linnagolfissa kun 24 pelaajaa kokoontui ratkomaan Vanajanlinna Hickory Openin voittajia. Jaossa oli mm. kolme hienoa golfpakettia Suomen parhaaseen golfhiotelliin, Vanajanlinnaan.

Keimolan Jussi Markkanen pelasi kauden parasta hikkorigolfiaan voittaessaan tasoituskisan 38 pisteellä. Häntä lähimmäksi pääsivät Ilari Puumalainen ja Jussi Holmalahti 36 pisteellä. Paras leidi oli kuudenneksi sijoittunut Talman Kirsi Ahlfors 31 pisteellä.

Lyöntipelissä päivän ylivoimaisesti parhaan tuloksen pelasi Keimolan Ilari Puumalainen. Hänen tuloksensa 80 lyöntiä oli vaativalla Linna Golfin kentällä täysin omaa luokkaansa. Seuraavaksi tullut kaksikko Ville Suvivuo ja Jussi Markkanen jäivät Ilarista tuloksellaan 91 selvästi yhdentoista lyönnin päähän. Seuraavana, vain lyönnin päässä kaksikosta oli pariskunta Kirsi ja Aki Ahlfors.

Maaottelu ja mestaruudet ratkottiin Keimolassa

Mestarit Minna ja David

Hikkorigolfarit kokoontuivat viikonloppuna Keimolaan ratkomaan Suomen mestaruuksia ja pelaamaan hikkorimaaottelua Ruotsia vastaan.

Maaottelussa Ruotsi oli totutun tehokas eikä antanut Suomelle paljoa mahdollisuuksia. Foursome ja fourball pelit menivät selvästi Ruotsin merkeissä ja he onnistuivat helposti pitämään johtonsa tasaisemmin sujuneissa singeleissä.

Suomen mestaruudet ratkottiin viidessä eri sarjassa. Miesten sarjassa ruotsalaistunut skotti David Kirkham voitti selvästi mestaruuden ennen Ruotsin Jörgen Isbergiä. Paras suomalainen oli kolmanneksi tullut Jussi Karttunen. Muut mestaruudet jäivät Suomeen ja Keimolaan. Minna Jäppinen voitti naisten mestaruuden ja samalla myös tasoitusmestaruuden. Senioreiden paras oli Erkki Rantanen ja joukkuemestaruus päätyi jälleen Keimola Golfille.

>> Kuvia Keimolan hikkoriviikonlopusta.

Kari Puumalainen iskussa

Päivän voittajan tyylinäyte. Kuva Tabermann Image

Kytäjälä pelatussa Evolvit Hickory Openissa oli yksi ylitse muiden. Kari Puumalainen pelasi tasaisen ja ennen kaikkea tuloksekkaan kierroksen joka takasi selkeän voiton niin tasoitussarjassa kuin lyöntipelissäkin. Tulokset 78 lyöntiä ja 34 pistettä takasivat, että muut jäivät kauas taakse.

Hikkorirankingissa ei suuria muutoksia tapahtunut. Luonnollisesti päivän pärjääjät parantelivat asemiaan mutta kärki jäi vielä saavuttamatta. Eniten tilanne tiivistyi lyöntipelirankingissa kun johtoa pitävä Mika Hjorth ei ollut lainkaan mukana.

>> Kuvia Evolvit Hickory Openista, kuvat Tabermann Image

Kausi avattu

Pali Geitel sihtailee puttilinjaa. Kuva SHG/Pia Vilmi

Uusi kenttä toi uudet haasteet ja uudet voittajat kun hikkorikausi avattiin Luukissa 24 pelaajan voimin. Voittajiksi pelasivat Paul Geitel tasoitussarjassa ja Jarkko Raski lyöntipelissä. Parhaan leidin titteli kuuluu tällä kertaa Outi Hemmolle.

Hikkorirankingin kärki säilyi ennallaan. Minna Jäppinen, Mika Hjorth ja Antti Paatola jatkavat kärjessä päivän voittajien kivutessa ylöspäin.

Seuraavan kerran hikkoripelaajat kokoontuvat Kytäjälle kesäkuun 14. päivänä missä pelataan perinteinen Evolvit Hickory Open. Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut. Tavoitteena on rikkoa viime vuoden 36 pelaajan osanottajaennätys.

>> Kuvia Villimaa Hickory Openista, kuvat SHG/Pia Vilmi

Hikkorikausi avataan Luukissa

Saamme jälleen uuden hikkorikentän Finnish Hickory Tourin ohjelmaan kun kausi avataan Suur-Helsingin Golfin Luukissa toukokuun viimeisenä päivänä. Kisan yhteistyökumppanina toimii Villimaa, luonnossa viihtyvien nettikauppa.

Luukki on vanha, perinteinen kenttä joka sopii hyvin hikkoreilla pelattavaksi. Kenttä on sopivan lyhyt ja miellyttävän tasainen. Muutamat vesiesteet toki antavat riittävästi haastetta niin, että parhaat erottuvat tälläkin kentällä.

Kisa alkaa kello 12 ja hikkoriklinikka on totuttuun tapaan Luukin rangella kello 10.30 alkaen.

Ilmoittautuminen kisaan on alkanut. Ilmoittautumiset NexGolfin välityksellä, Luukin klubille tai Golfantiikkiin. Mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta pelaajaa.

VÄLINEUUTISIA:

Hienoja pelisettejä

Mitre pelisetti, tekijä Hendry ja Bishop, Edinburgh

Olen taas onnistunut kokoamaan muutaman upean pelisetin joista pelimiehet ja -naiset löytävät varmasti mieleisensä. Mukana on settejä, joissa on kolmesta aina kuuteen mailaa samalta tekijältä.

Jos siis olet harkinnut hankkia omat hikkorimailat tai olet päivittämässä mailasettiäsi niin nyt on oikea aika ottaa yhteyttä Golfantiikkiin. Nopeat syövät hitaat ja vievät parhaat päältä, pidä siis kiirettä.

HIKKORIUUTISIA:

Finnish Hickory Tour 2014

Kesän hikkorikiertueen ohjelma valmis

Ensi kesän hikkorikiertueen ohjelma on valmistunut. Kiertue käsittää neljä osakisaa ja finaalin. Uutena kenttänä ohjelmassa on Suur-Helsingin Golfin Luukki, jossa kausi avataan. Jatkossa tapahtumia isännöivät tutut kentät Kytäjä, Linna Golf, Tuusula ja Vuosaari.

Kiertueella pelataan aikaisempien vuosien tapaan pääkilpailu pistebogina. Myös paras lyöntipelitulos ja paras leidi palkitaan jokaisessa tapahtumassa. Koko kauden kestävä Golf Center Hickory Ranking pistää pelaajat paremmuusjärjestykseen. Rankingiin lasketaan mukaan hikkorikiertueen lisäksi menestyminen hikkorigolfin SM-kisassa joka tänä vuonna pelataan Keimolassa heinäkuun alkupuolella.

HIKKORIUUTISIA:

Finaali Vuosaaressa päätti ennätyskauden

Vuosaari Golf 2013

Golfpiste Hickory Final kruunasi kaikki ennätykset rikkoneen hikkorikauden. Täysi tupa Vuosaaressa merkitsi samalla ennätysosanottoa koko kauden osallistujamäärissä. Hikkorigolf laajenee Suomessa mukavasti kaiken aikaa.

Finaalin voittoon pelasi Antti Paatola 36 pisteellä. Samalla hän varmisti Golf Center Hickory Rankingin voiton tasoitussarjassa. Leidien sarjassa ja lyöntipelisarjassa rankingvoitot olivat käytännössä varmat jo ennen kisaa. Minna Jäppinen ja Mika Hjorth kuitenkin pelasivat kisan mainiosti ja vahvistivat kärkisijansa. Kaikki rankingvoittajat ovat Keimola Golfin pelaajia.

Suosion kasvaessa on hyvä valmistautua ensi kauteen. Siitä on jälleen tulossa täysipainoinen kiertue jolla pelataan maamme parhailla kentillä ja ehdottomasti parhaassa seurassa.

Golf Pirkkala uusin kenttä hikkorikartalla

Voittajan harjoitusswingi.

Tampereen seudusta tuli uusi paikka suomalaiselle hikkorikartalle kun Golf Pirkkalassa järjestettiin ensimmäistä kertaa Hickory Tourin kisa, Golfkauppa.com Hickory Open. Tulostaso oli hyvä ja pelaajat viihtyivät paikoin vaativalla kentällä.

Keimolan Minna Jäppinen osoitti hyvää syyskuntoa peittoamalla muut tasoitussarjassa. Lyöntipelisarjan paras oli odotetusti Golf Pirkkalan oma pro Jouni Laine.

Rankingsarjoissa tilanne tiivistyi sopivasti ennen finaaleja. Minna Jäppinen on naisten sarjassa jo lähes tavoittamattomissa mutta muissa sarjoissa mahdollisia voittajia on vielä useita.

Golfpiste Hickory Final pelataan syyskuun 15. päivänä Vuosaaressa. Siellä ratkeavat kauden 2013 rankingmestaruudet kun jaossa on tuplapisteet ja mukana kaikki parhaat suomalaiset hikkorigolfarit.

Talmassa tehtiin osanottoennätys

Leidit lähtöä odottamassa. Voittajaleidi vasemmalla.

K.A.Hickory Open kokosi ennätysosanoton Talmaan viikonloppuna. Mukana oli 42 pelaajaa ja heistä yli puolet ensikertalaisia. Sää suosi ja pelaajat kertoivat viihtyneensä hyvin.

Sarjavoittoihin pelasivat Mika Hjorth tasoitussarjassa ja Tuomas Kiiskinen lyöntipelisarjassa. Naisilla oli oma sarjansa ja siinä voiton nappasi kotikentällään Elina Palm. Talman mestareiksi leivottiin naisissa Elina Palm ja miehissä Peter Puhakka.

Rankingin tilanne pysyi ennallaan. Mika Hjorth vankisti johtoaan lyöntipelisarjassa. Tasoitussarjoissa Markku Myllyharjun johto supistui hieman kun taas Minna Jäppisen tukeva johto säilyi lähes ennallaan.

Seuraava kisa on Golfkauppa.com Hickory Open ja se pelataan Golf Pirkkalassa. Kisa on uusi hikkorikiertueella ja kenttä hikkorimailoilla osin haastava mutta enimmäkseen miellyttävä. Ilmoittautuminen kisaan on jo alkanut.

Hikkorigolfarit Linnassa

Lyöntipelisarjan ykkönen

Linna Golf isännöi tämänkertaista Hickory Tourin kisaa kun 23 pelaajaa ratkoi Vanajanlinna Hickory Openissa paremmuuttaan. Jussi Holmalahti pelasi tasaisen varmasti ja voitti tasoitussarjan mainiolla tuloksella 37 pistettä. Ville Suvivuo puolestaan oli paras lyöntipelissä 88 lyönnillään. Naisista paras oli ensikertalainen Virpi Puumalainen.

Rankingissa ei suuria muutoksia tapahtunut. Kärkinimet pitivät asemansa joskin tilanne tiivistyi kärjen takana.

Seuraavan kerran kokoonnumme Golf Talmassa kun K.A.Hickory Open pelataan siellä elokuun 18. päivänä kello 12 alkaen. Talmalaiset pelaavat myös klubimestaruudesta joten luvassa on korkeatasoista hikkorigolfia.

Uusia ja vanhoja mestareita leivottiin Tuusulassa

Mestarin avaus.

Jo etukäteen oli selvää, että saisimme uudet mestarit tämän vuoden SM-kisassa kun Ruotsin Britta Nord ei ollut lainkaan paikalla ja Jouni Laine päätti pelata senioreiden sarjassa. Niinpä mestaruudet matkasivat Golf Talmaan kun Peter Puhakka ja Kirsi Ahlfors pelasivat mestaruuden arvoisesti. Uusi mestari oli myös Vihti Golf Clubia edustava Markku Myllyharju tasoitussarjassa. Jouni Laine oli odotettu mestari seniorisarjassa ja Keimola Golf pelasi joukkuemestaruuteen jo kolmatta kertaa peräkkäin. Tulostaso erityisesti miesten sarjassa nousi ihan mukavaksi.

Rankingissä tapahtui suuria muutoksia kun Minna Jäppinen naisten sarjassa ja Markku Myllyharju miesten sarjassa siirtyivät selvään johtoon.

Seuraavan kerran kokoonnumme Linna Golfissa kun Vanajanlinna Hickory Open pelataan siellä heinäkuun 20. päivänä kello 11 alkaen. Luvassa on taas kerran mukava tapahtuma kun hikkorigolfarit ja hikkorigolfista kiinnostuneet pelaavat maamme kärkikentällä.

Kytäjällä ennätysosanotto

Korkea lähestyminen.

Perinteinen Evolvit Hickory Open pelattiin jälleen Kytäjällä. Ennätysmäärä golfareita starttasi hyvässä kelissä pelattuun kisaan. Parhaista tuloksista vastasivat tasoitussarjassa Antti Paatola ja lyöntipelisarjassa Suomen kakkosgolfari Joonas Granberg, joka näin vietti kesälomaa normaalityöpaikaltaan Aasian Tourilta. Leideistä paras oli Minna Jäppinen.

Rankingissa ei tapahtunut suuria muutoksia. Johdossa olleet säilyttivät paikkansa. Tasoitussarjoissa tilanne kärjessä tiivistyi kun taas Mika Hjort paranteli lyöntipelisarja johtoaan.

Seuraavan kerran tapahtuu Tuusulassa kun hikkorigolfin Suomen mestaruudet ratkotaan heinäkuun 6. päivänä. Kisan järjestää Suomen Golfhistoriallinen Seura. Mukaan odotetaan kaikkia Suomen parhaita hikkorigolfareita ja joitakin korkeatasoisia vieraita Ruotsista. Kisa on avoin kaikille golfareille ja Tourin tapaan tarjolla on myös vuokramailoja niitä tarvitseville. Ilmoittautumisaika päättyy 26.6.

>> Kuvia Evolvit Hickory Openista

Hikkorikauden avaus jälleen Keimolassa

Päivän voittaja aloittaa kierroksensa.

Hikkorikausi avattiin totutusti Keimolassa. Keli suosi ja mukana oli mukavasti yli kaksikymmentä pelaajaa.

Kauden avaus sujui upeasti erityisesti Keimolan Jorma Kuosmaselta joka voitti kaiken mahdollisen. Tulostaso nousi edellisistä vuosista joten näyttää, että odotettavissa on mielenkiintoinen hikkorikausi.

Seuraavan kerran hikkorigolfarit kokoontuvat Kytäjälle Evolvit Hickory Openin merkeissä. Kisa pelataan kesäkuun 15. päivänä ja ilmoittautuminen siihen on alkanut. Kisakenttänä on NW ja luvassa on runsas osanotto joten kannattaa olla nopea.

Finnish Hickory Tour 2013, ohjelma valmistunut

.

Uusi hikkorikausi on jälleen ovella. Kauden 2013 Hickory Tour on jälleen kuuden kisan kokonaisuus. Kauden rankingvoittajat ratkeavat jälleen kerran huippujännässä finaalissa.

Kauden kiertueella on mukana monta tuttua kenttää, Keimola, Kytäjä, Linna Golf ja Vuosaari. Uusina kenttinä mukana ovat Talma ja Pirkkala.

Golf Center Hickory Rankingin jatkaa tällä kaudella siitä mihin viime syksynä jäätiin. Naisten hcp-sarjan johdossa on Maarit Aspela ja miesten hcp-sarjan johdossa Antti Paatola. Src-sarjan johtoon kauden päätteeksi jäi Mika Hjorth. Ranking jatkaa näistä asetelmista ja ottaa huomioon liukuvasti yhden menestyksen yhden vuoden ajalta.

Harry Vardon

UUTISIA:

Mielenkiintoinen juttu hikkorigolfista USAssa

Törmäsin mielenkiintoiseen juttuun hikkorigolfista ja sen suosiosta jenkeissä. Tunnen muutaman jutussa mainitun kaverin, pelannutkin yhden heistä kanssa.

Todettakoon tässä että suomalaisissa hikkorikisoissa käytämme alkuperäisiä välineitä niinkuin kaikissa muissakin eurooppalaisissa tapahtumissa. Amerikkalaiset ovat jo hyvää vauhtia siirtymässä replika-mailoihin.

Tässä linkki juttuun

Aika uusia gripit

Valitse oma suosikkisi kuudesta erivärisestä gripistä. Värit vasemmalta harmaanruskea, vaalea ruskea, tumma ruskea, punaruskea, musta ja sininen.

Talvi on hyvä aika uusia mailojen gripit. Golfantiikin valikoimissa on nyt kuusi eri värivaihtoehtoa. Grippien vaihto on helppo toimenpide johon tarvitset vain vähän aikaa, sopivat tarvikkeet ja hieman käsillä tekemisen taitoa. Tarvikkeet saat edullisesti Golfantiikista.

Tee-se-itse paketti sisältää kuusi grippinauhaa, vahalankaa ja pikkunupeja gripin kiinnittämiseen. Tee-se-itse paketin hinta on 40 euroa. Yksittäiset grippinauhat maksavat 6,- euroa kappaleelta.

Mikäli kuitenkin olet liian kiireinen grippaamaan mailasi itse, voit jättää mailasi Golfantiikiin gripattavaksi. Mailasetin grippien uusiminen maksaa 15,- mailaa kohti sisältäen grippinauhan, muut tarvikkeet ja työn.

Uusi bägimalli on saapunut

Uudessa North Berwick-bägissä on aikaisempaa enemmän säilytystilaa.

Ensi kautta ajatellen suunnittelin uuden version North Berwick-bägistä. Uusi bägi on kevyttä, sateenkestävää canvas-kangasta ja siinä on kaksi tilavaa taskua. Myös kantohihnan kiinnitystä verrattuna aikaisempaan versioon on parannettu.

North Berwick-bägin hinta on 175,- euroa.

HIKKORIUUTISIA:

Vuosaaren kenttä vei voiton

Golfpiste Hickory Finalin voittajat Mika Hjorth ja Eino Rask.

Finnish Hickory Tour pelattiin päätökseensä sunnuntaina Vuosaaren hienolla kentällä. Golfpiste Hickory Final houkutteli mukaan reilut kaksikymmentä pelaajaa. Aurinko paistoi lämpimästi mutta melkoisen navakka tuuli teki kentästä tosi haastavan. Voidaankin sanoa, että kenttä otti tällä kertaa voiton hikkorigolfareista.

Kisan voittoon pelasivat Tuusulan Eino Rask tasoitussarjassa ja Keimolan Mika Hjorth lyöntipelisarjassa. Best Lady oli kotikentällään pelannut Tea Sahlberg.

Golf Center Hickory Rankingissa ei suuria muutoksia tapahtunut. Tasoitussarjoissa Maarit Aspela ja Antti Paatola pitivat johtonsa loppuun asti. Sensijaan Mika Hjorth kiilasi lyöntipelisarjassa finaalin voitollaan myös rankingin kärkeen.

Kova tulostaso Tuusulassa

Bobby Jones 14-vuotiaana vuoden 1916 US Amateur Openissa.

Ennätysmäärä osanottajia osallistui Tuusulassa pelattuun Varjopuu Hickory Openiin. Mukana oli myös monia singelipelaajia. Ei siis ihme, että tulostaso nousi korkeaksi. Molempien sarjojen voittoon pelasi Golf Talmaa edustava Timo Pulkkinen. Hänen lyöntipelituloksensa 71 lyöntiä on kentän par. Samalla tulos on paras hokkorigolftulos Suomessa. tuskin 30-luvullakaan näin hyviä tuloksia pelattiin.

Rankingpisteissä Jouni Laine vankisti lyöntipelisarjan johtoaan muiden kärkinimien jättäessä Tuusulan kisan väliin. Tasoitussarajn johdossa jatkaa Antti Paatola vaikkakin Jussi Holmalahti kavensi eroa muutamalla pisteellä. Naisten sarjan kärki on tukevasti Maarit Aspelan hallussa.

Hickory Tourilla on jäljellä kauden päättävä finaali, Golfpiste Hickory Final joka pelataan Vuosaaressa syyskuun 16. päivänä. Finaalissa ratkeaa kauden 2012 Golf Center Hickory Ranking. Kaikissa sarjoissa on usealla pelaajalla mahdollisuus voittoon.

Jouni Laine parantaa tahtia

.

Yyterissä pelatussa DeCo Hickory Openissa oli Jouni Laineen vuoro voittaa molemmat sarjat. Samalla hän pelasi parhaan tuloksen Suomessa yli vuoteen pelaamalla lyöntipelituloksen 78. Hän voitti myös pistebogisarjan.

Rankingpisteissä Jouni nousi lyöntipelisarjan johtoon niukasti ennen kisan väliin jättänyttä Kari Puumalaista. Tasoitussarajn johdissa jatkaa Antti Paatola. Naisten sarjassa Maarit Aspelan rankingjohto pitää.

Hickory Tour jatkuu elokuun 18. päivänä Tuusulassa jossa pelataan Varjopuu Hickory Open. Sekä kokeneet että aloittelevat hikkorigolfarit ovat tervetulleita mukaan. Hikkoriklinikka alkaa kello 10 ja itse kisa kello 11.

Kari Puumalainen Aulangolla. Kuva Tabermann©Image

Kari Puumalainen linnanherrana

Kari Puumalainen jatkoi hyvää peliään kun hikkoripelaajat kokoontuivat Linna Golfiin pelaamaan Vanajanlinna Hickory Openia. Vahvalla pelillään hän voitti molemmat sarjat.

Rankingpisteissä Puuma vahvisti asemiaan lyöntipelisarjan kärjessä. Tasoitussarjassa hän nousi toiseksi johtopaikkansa säilyttäneen Antti Paatolan jälkeen. Naisten sarjassa Maarit Aspela vankisti rankingjohtoaan.

Seuraavaksi hikkorigolfarit kokoontuvat 29.7. Virolahdella Kaakon Golfin järjestäessä hikkorikisan nimeltä Keisarin kierros juhlistaakseen 100 vuotta sitten keisarin kesäpaikkaan rakennettua golfkenttää ja itse asiassa golfin aloitusta Suomessa 100 vuotta sitten. Tervetuloa mukaan.

Miesten mestari Jouni Laine ja kiertopalkinto

Ruotsi parempi maaottelussa Aulangolla

Uusia ja vanhoja mestareita SM-kisassa

Suomi ja Ruotsi ottivat yhteen vuosittain käytävässä maaottelussa. Tälläkin kertaa Ruotsi osoitti pelivoimansa ja hankki selvän voiton suomalaisista.

Aulangolla ratkottiin myös Suomen mestaruudet. Kolmatta kertaa naisten mestaruuden voitti ruotsalainen Britta Nord. Miesten mestaruus jäi kuitenkin Suomeen Jouni Laineen voittaessa erittäin tiukassa kisassa yhdellä lyönnillä neljä seuraavaa pelaajaa. Joukkuemestaruus meni Keimola Golfille. Tasoituksilla pelatun Finnish Hickory Openin voittoon pelasi Antti Paatola.

>> Kuvia maaottelusta

Jorma Karlsedtin avauslyönti

Harri Suni ja Antti Paatola veivät Evolvit Hickory Openin voitot

Evolvit Hickory Openin voittoon pelasivat Hyvinkään Harri Suni ja Keimolan Antti Paatola. Lyöntipelissä Sunin tulos oli 83 lyöntiä ja tasoitussarjassa Paatolan tulos oli 32 pistettä.

Golf Talman Aki Ahlfors huolehti hyvällä pelillään siitä, että siirtyi molempien sarjojen kärkeen. Naisten rankingin käkeä jakavat Kirsi Ahlfors Talmasta ja Tea Sahlberg Vuosaaresta.

Golfantiikin mailahuput ovat antiikkinahkaa

UUTISIA:

Hanki mailahuppusi Golfantiikista

Golfantiikista saa nyt myös mailahuppuja. Mailahuppumme on suunniteltu erityisesti hikkorimailoille mutta ne sopivat myös useimpiin moderneihin metallipuihin.

Mailahuput ovat näytillä ja myynnissä kaikissa hikkoritapahtumissa. Kannattaa poiketa katsomassa. Lisätietoja hupuista sivun oikean puolen linkistä Välineitä hikkoripeliin.

Yhteydenotto Golfantiikkiin

Golfantiikin nettisivuilla oleva yhteydenottolomake on tällä hetkellä epäkunnossa, samoin kilpailuihin ilmoittautumiseen tarkoitettu lomake.

Mikäli haluat ottaa yhteyttä Golfantiikkiin, paras tapa on suora sähköposti osoitteeseen info (at) golfantiikki (piste) fi tai puhelinsoitto numeroon 0400-458520.

Aki Ahlforsin tyylinäyte

HIKKORIUUTISIA:

Keimola avasi kauden

Keimola Hickory Open avasi perinteisesti hikkorikauden. Kisa pelattiin hienossa aurinkoisessa kelissä. Voitot jäivät tällä kertaa kotikentälle Jorma Kuosmasen ja Mika Hjortin viedessä selkeät voitot.

Kisassa ajettiin sisään myöskin uusi hikkoritasoitusjärjestelmä. Siinä nykymailoilla pelattua tasoitusta rukataan antamalla 3-7 lisälyöntiä tasoitusryhmästä riippuen.

Finnish Hickory Tourin ohjelma valmis

Uudistuksia kaudelle 2012

Kauden Finnish Hickory Tour kokee muutamia uudistuksia joiden tarkoitus on tehdä tourin tapahtumista entistäkin miellyttävämpiä elämyksiä osallistujille.

Tapahtumissa käytettävä tasoitus seuraa tulevalla kaudella Briteissä kehitettyä ja Suomen Golfhistoriallisen Seuran hyväksymää järjestelmää jossa nykymailoilla pelattua tasoitusta nostetaan 3-7 lyönnillä laaditun taulukon mukaisesti.

Tulevalla kaudella pelaajat asetetaan paremmuusjärjestykseen uuden hikkorirankingin mukaisesti. Golf Center Hickory Ranking ottaa kauden peleistä huomioon menestyksen Tourin lisäksi myös hikkorigolfin SM-kisassa. Mukaan loppupisteisiin lasketaan kolmen Tourin tapahtuman lisäksi Finaalissa saavutetut pisteet ja SM-kisassa saavutetut pisteet. Kaksi viimemainittua on suurkilpailuja ja niistä saa pisteet kaksinkertaisina.

Kolmas muutos koskee pelaavia leidejä. Kaudella 2012 leidit rankataan omana ryhmänään tasoituskisojen menestyksen perusteella. Golf Center Hickory Rankingin naisten voittaja palkitaan kauden päätyttyä yhdessä miesten voittajan kanssa.

Graeme McDowall

PGA siirtyi hikkorigolfiin

Katso hieno kuvasarja

Seitsemän PGA Tourin kärkinimeä pelasivat näytösottelun hikkorimailoilla ennen torstaina alkavaa Zurich Classic of New Orlansia. Mukana olivat Luke Donald, Justin Rose, Graeme McDowall, Ben Crane, Rickie Fowler, Keegan Bradley ja Camilo Villegas.

Hieno juttu että golfin ehdoton kärkikin ymmärtää ja arvostaa golfin perinteitä. Näinköhän hikkorigolfista on pian tulossa hovikelpoinen tapa nauttia tästä hienosta pelistä?

Kuvia PGA-sivustolla

UUTISIA:

North Berwick bägi, hinta 175 euroa.

Hienoja vintage bägejä Golfantiikista

Golfantiikki on saanut myyntiin hienoja vintage bägejä. Bägit soveltuvat hikkorigolfin lisäksi hienosti myös nykygolfarille pieneksi kantobägiksi. Hikkorigolfareille bägit ovat juuri oikeanlaisia ja täydentävät hienosti hikkorigolfarin varustusta.

Bägejä on kolmea eri mallia. Gullane bägi on perusbägi, jossa on kaikki tarpeellinen. North Berwick bägi on edellisestä parannettu malli jossa on hieman parempi varustelu. Musselburgh bägi on puolestaan kokonaan nahkasta tehty perusbägi.

.

Upea huutokauppa Christiesillä, Lontoossa

Ehkäpä maailman upein kokoelma golfin historiaa tulee myyntiin toukokuun 30 päivänä Christiesin huutokaupassa Lontoossa. Valderramankin omistava Jaime Ortiz-Patino on asettanut koko upean kokoelmansa myyntiin. Oheisesta linkistä näet huutokaupassa myytävät esineet oletettuine hintoineen.

Huutokauppaan voi osallistua myös Suomesta käsin on-line jos ei halua lähteä paikanpäälle huutamaan. Onnea huutoihinne.

Origins of Golf: The Jaime Ortiz-Patino Collection

Golf Center Lauttasaari Golfantiikin uusin jälleenmyyjä

Golf Centerin Lauttasaaren myymälä on uusin Golfantiikin tuotteiden jälleenmyyjä. Myymälässä on kattava valikoima antiikkimailoja jotka soveltuvat mainiosti vaikka lahjaksi golfarille. Golf Centerin Vantaanportin myymälä jatkaa Golfantiikin jälleenmyyjänä.

GOLFANTIIKKI, ANTIIKKIKAUPPA NETISSÄ

Mashie, 120,-

Golfaiheinen taulu lahjaksi golfarille

Golfantiikin valikoimissa on runsaasti erilaisia ja eri hintaisia tauluja. Golfarille on vaikea keksiä harrastukseen liittyvää lahjaa josta hän pitää. Golfaiheinen taulu on mainio lahjaidea tällaiselle golfarille, golfaiheinen sisustaminen on joka golfarin haave ja taulusta on hyvä aloittaa. Poikkea katsomassa.

Taidekauppaan tästä


Jörgen Isbergin avaus Dormie Clubin ykköstiillä

HIKKORIUUTISIA:

Hickory Grail jäi Yhdysvaltoihin

Euroopan hikkorijoukkue matkasi USAan puolustamaan voittoaan kahden vuoden välein pelattavassa hikkoripelaajien Ryder Cupissa, Hickory Grailissa. Ottelu pelattiin Dormie Club kentällä Pinehurstissa, USAssa.

USA oli alusta alkaen niskanpäällä ottelussa. Ensimmäisenä päivänä pelattujen fourball- ja foursome-otteluiden jälkeen USAn johto oli jo 8,5-3,5. Eurooppa voitti toisena päivänä pelatut single-ottelut 6,5-5,5 joten koko ottelu päättyi USAlle 14-10.

Euroopan joukkueessa oli pelaajia kuudesta Euroopan maasta, Englannista, Skotlannista, Ruotsista, Puolasta, Ranskasta ja Suomesta. Suomesta joukkueessa pelasi Keimola Golfin Antti Paatola. Myös hikkorigolfin hallitseva Suomen Mestari Jörgen Isberg oli mukana Euroopan Grail-joukkueessa.


Pisin draivi, voittaja Jorma Karlstedt

Puola tuli mukaan hikkoriperheeseen

Puolan ensimmäiset avoimet hikkorigolfin mestaruuskisat pelattiin Warsova Golf & Country Clubilla viime viikonloppuna 23.10. Mukana kisassa oli kymmenkunta pelaajaa joista pari suomalaista, Jorma Karlstedt Kytäjä Golfista ja Yyteri Golfin Jussi Karttunen. Voitto kisassa meni Skotlantiin suomalaisten jakaessa muut mitalisijat.

Hikkoriholari syntyi Keimolassa


Siellä se lepää

Lauantaina 8.10 kuulaassa syyssäässä pelattiin Keimolassa HK-kinkkukisaa 64 pelaajan voimin. Vaikka kyseessä ei ollut hikkoritapahtuma, tapani mukaan pelasin tämänkin kisan hikkorimailoillani.

Saras-kentän 15. väylä on keskipitkä par-3, keltaiset 152 metriä ja siniset 145 metriä. Griini on näitä lyöntipaikkoja alempana. Lauantaina keltaiset tiit olivat suunnilleen sinisten paikalla ja lippu hieman edessä. Kädessä noin 150 metrin mailani, Gibsonin concentric back iron. Lyönti onnistui ja jo alkulennon aikana pelikaverit sanoivat että hyvältä näyttää. Ja niin siinä kävi, että pallo sujahti sukkana sisään hieman kupin reunaa rikkoen.

Tietääkseni kyseessä on ensimmäinen Suomessa tehty hikkoriholari tai suomalaisen golfarin missään tekemä hikkoriholari. Muualla maailmassa näitä on tehty muutama kymmenen kappaletta.


Jussi Holmalahti voitti hcp-sarjan Vanajanlinnan finaalissa.

Hikkorikausi 2011 saatiin päätökseen Vajanalinnassa

Mika Hjorth vei lähes kaiken

Mika Hjorth oli hikkorikauden 2011 ylivoimainen hallitsija. Vanajanlinna Hickory Finalissa Mika saavutti src-sarjan voiton ja hcp-sarjassa hän tuli toiseksi. Samalla hän varmisti itselleen voiton Tourin kokonaiskilpailussa molemmissa sarjoissa.

HCP-sarjan voittoon finaalissa pelasi Laukaan Peurunkagolfia edustava Jussi Holmalahti.

Finnish Hickory Tour kiittää kaikkia kauden tapahtumien osallistujia ja yhteistyökumppaneita onnistuneesta kaudesta ja toivottaa jälleen pelaajat ja kumppanit tervetulleiksi kauden 2012 tapahtumiin.

HIKKORIGOLFIA MEDIASSA:

Forbes Magazinen toimittaja taisi jäädä koukkuun

Toimittaja James Dodson lähti mukaan Mid Pines Hickory Openiin kokeilemaan mikä on saanut hikkoriharrastajat syttymään. Jutusta huomaa, että Dodson löysi jotain hikkoripelin lumosta.

Juttu Forbesin sivuilla

PGA vertaili hikkorivarsia ja nykyvarsia

PGA testaili ja vertasi (uusia) hikkorivarsia modernin teknologian varsiin. Ei varmaan tule yllätyksenä että nykyvarret lennättävät palloa pidemmälle. Videoklippi testistä PGAn sivuilla.

Videoklippi

Pine Straw-lehti hikkorigolfista

Pohjois-Carolinassa, Pinehurstissa ilmestyvä lehti Pine Straw kirjoitti mielenkiintoisen jutun hikkorigolfista ja sen pelaajista. Olen samaa mieltä haastateltujen henkilöiden kanssa. Erityisesti pelin filosofiaan hikkorigolf antaa uuden näkökulman.

Pine Straw, June 2011

Amerikkalainen nettiblogi hikkorigolfista

The Hickory Golfer on amerikkalainen blogi hikkorigolfista ja kaikesta siihen liittyvästä. Kannattaa käydä katsomassa, sieltä löytyy ohjeita peliin, huolto-ohjeita ja kaikenlaista muuta mukavaa.

The Hickory Golfer

Hanki omat pelivälineet hikkorigolfiin

Varastossa pelisettejä, yksittäisiä mailoja ja erilaisia tarvikkeita

Cochranes Edinburghista teki hyviä mailoja ja oli 20-luvulla ehkä suurin mailanvalmistaja maailmassa. Tässä hyvä perussetti hikkoripelaajalle yhteishintaan 350 euroa.

Olen talven aikana rakennellut jälleen mailoja hikkoriplaajien iloksi. Yksittäisten mailojen lisäksi olen kunnostanut joukon identtisiä pelisettejä, siis settejä, joiden mailat ovat yhden ja saman pron rakentamia tai lavat ovat kotoisin samalta sepältä.

Täydennä setti tarvitsemillasi puumailoilla ja putterilla niin olet valmis ensi kesän lukuisiin tapahtumiin. Tervetuloa poikkeamaan Klaukkalassa hakemaan oma settisi, juuri nyt on oikea aika.

Jos haluat koota settisi yksittäisistä mailoista onnistuu se mainiosti. Satojen mailojen valikoimasta itselle sopivien mailojen löytyminen ei pitäisi tuottaa suuria vaikeuksia.

Mailojen lisäksi tarvitset erilasia tarvikkeita kuten palloja ja bägin. Jos haluat itse huoltaa ja kunnostaa mailasi löydät kunnon tarvikkeet Golfantiikista.

Suomen Golfhistoriallisen Seuran omat kotisivut avattu

Suomen Golfhistoriallinen Seura ry on avannut omat internet-sivunsa. Sivuilta saat tietoa seuran toiminnasta. Voit myös lukea sivuilta erilaisia historiallisia artikkeleita joita sivuilla julkaistaan. Samassa yhteydessä aikaisemmin Golfantiikin sivuilla olleet SGHS:n sivut lakkaavat toimimasta. SGHS:n sivut löydät oheisen linkin kautta, sivun oikeassa reunassa olevan seuran logon kautta tai suoraan osoitteesta www.sghs.fi

Kuvia hikkorigolfista Facebookissa

Golfantiikin omilla sivuilla Facebookissa on paljon kuvia kauden 2009 tapahtumista. Pääset katsomaan kuvia klikkaamalla ylläolevaa otsikkoa. Sinun ei tarvitse olla rekisteröitynyt tai kirjautunut päästäksesi näkemään kuvia. Poikkea katsomassa myöhemminkin koska lisään kuvia säännöllisesti.

Juttua hikkorigolfista GolfWeek-sivustolla

GolfWeek-lehden sivut, juttu hikkorigolfista.

 

HIKKORITAPAHTUMIA YRITYKSILLE JA KLUBEILLE:

 

HIKKORIGOLFIA YOUTUBESSA:

>> TÄSTÄ UUTISARKISTOON

>> TÄSTÄ KUVAGALLERIAAN

     

 

>> Golfantiikki Facebookissa

Tästä Golfantiikin Facebook-sivuille. Ryhdy faniksi.

Golfista sanottua

Kuukauden Punch


Punch vuodelta 1937.

Klikkaa kuvaa, se aukeaa isommaksi.

Kuukauden Punch on Aika ajoin vaihtuva golf-aiheinen pilakuva, joka on ilmestynyt viime vuosisadan alkupuolen Punch-lehdessä. Näitä Punch-kuvia on myynnissä Golfantiikissa.

>> Aikaisempia Punch-kuvia

Kuukauden patentti


Patentti 15403 vuodelta 1906, pihdit pallojen merkitsemiseen.

Klikkaa kuvaa, se aukeaa isommaksi.

Kuukauden patentti on kuva jostakin merkittävästä tai mielenkiintoisesta golfiin liittyvästä patentista. Esittelemäni patentti vaihtuu suunnilleen kuukausittain, kannattaa poiketa katsomassa myöhemminkin.