Joonas Granberg taitaa myös hikkorigolfin


Brassie raffista

Ylivoimainen lyöntipelivoitto Suomen kakkosgolfarille

Ennätysosanotto ja Suomen toiseksi paras golfari leimasivat Kytäjällä pelattua Evolvit Hickory Openia. Kauden toisessa hikkorikiertueen kilpailussa tehtiin osanottoennätys kun 36 pelaajaa starttasi Kytäjän NW-kentällä pelattuun kisaan. Naisia pelaajista oli viisi ja miehiä ennätykselliset 31. Mukana oli myös Suomen golfin tämän hetken kakkosmies, yli 80000 dollaria Aasian Tourilla tänä vuonna tienannut Joonas Granberg.

Ei ollut kenellekään yllätys, että Joonas Granberg pelasi päivän parhaan lyöntipelituloksen. Tasainen peliesitys antoi ulosmenossa kaksi birdietä ja neljä bogia. sisääntulon kolme bogia antoivat yhteistulokseksi 77 lyöntiä. Tulos oli seitsemän lyöntiä parempi kuin toiseksi pelanneen Mika Hjorthin. Hänestä puolestaan kolme lyöntiä jäi Harri Suni. Koko kärkikolmikko pelasi samassa peliryhmässä kirittäen hienosti toisiaan. Heidän jäljessään oli tasaista. Ysillä alkavia tuloksia syntyi yhteensä kuusitoista Aki Ahlforsin johtaessa tätä joukkoa.

Hikkorirankingissa huomioidaan liukuvasti tulokset yhden vuoden ajalta. Kakkossijallaan Mika Hjorth vahvisti johtoaan lyöntipelirankingissa. Hän nousi sataan pisteeseen kun toisena oleva Jouni Laine ei ollut mukana ja jäi näin aiemmin hankkimiinsa 84 pisteeseen. Yhdessä Kari Puumalaisen kanssa he muodostavat kolmikon, joka on selkeässä johdossa tasaiseen keskikastiin nähden.

Tasoitussarjoissa tutut voittajat


Ryhmäkuvaan saatiin vain osa pelaajista

Miesten tasoitussarjassa Antti Paatola puolusti menestyksellä voittoaan viime vuodelta. Tulos 32 pistettä syntyi kaksijakoisesti. Ulosmenossa peli kulki ja tuloksena oli 19 pistettä. Paluussa peli tökki eikä pisteitä kertynyt kuin 13. Tulos 32 pistettä oli kuitenkin neljä pistettä parempi kuin neljän seuraavan, jotka kaikki saivat tuloksen 28. Tästä joukosta toiseksi nousi Joonas Granberg ennen Risto Lehtistä, Markku Myllyharjua ja Tapani Krappea. Kaikkiaankin tulokset olivat tasaisia voittajan takana. Sijasta kaksi sijaan kaksikymmentäviisi oli eroa vain kahdeksan pistettä.

Voitollaan Antti Paatola säilytti niukasti johtonsa miesten tasoitusrankingissa 70 pisteellään. Aivan niskaan hengittää pistettä vähemmällä Markki Myllyharju. Myös Kari Puumalainen ja Jussi Holmalahti ovat lähietäisyydellä.

Päivän paras leidi oli Minna Jäppinen joka on nyt ottanut kaksi peräkkäistä voittoa naisten sarjassa. Rankingjohdossa oleva Maarit Aspela ei voinut osallistua kisaan. Hän säilytti kuitenkin vielä johtonsa 107 pisteellään Minnan kiilatessa aivan kantaan sadalla pisteellä. Seuraaviin on jo reilu hajurako.


Ulos yhdellä

Heinäkuussa pelataan Tuusulassa Suomen mestaruuksista

Hikkorigolfin SM-kisat pelataan Tuusulan Golfklubilla heinäkuun 6. päivänä. Ratkottavat mestaruudet ovat miesten ja naisten mestaruus, uutena senioirmiesten mestaruus ja klubien välinen joukkuemestaruus. Samalla ratkotaan tasoitusmestaruus.

Kisa on avoin kaikille golfareille. Niinpä mukaan odotetaan suomalaisten hikkorigolfareiden lisäksi muutamaa ruotsalaista pelaajaa, esimerkiksi naisten mestaruutta puolustavaa Britta Nordia.