Kausi jatkui Kytäjällä


Pitäisköhän lähteä jo tiille?


Pinkkipallo kuppiin


Tarkka lähestyminen


Kuvat Tabermann Image

Hikkorigolfarit kokoontuivat kauden toiseen tapahtumaansa, Evolvit Hickory Openiin Kytäjälle. Keli ei ollut paras mahdollinen mutta sade onneksi pysytteli enimmäkseen poissa kun 31 pelaajaa starttasi matkaan. Tulostaso kärjen osalta oli hieno ja totuttuun tapaan tuloslistan keskivaiheilla oli tungosta.

Yksi oli ylitse muiden. Keimolan Kari Puumalainen pelasi tarkalla ja tasaisella pelillä tulokset 78 lyöntiä ja 34 pistettä. Näillä tuli selvä voitto niin lyöntipelissä kuin pistebogissakin. Vastaavaan tuplaan Kari pelasi kaudella 2012 Linna Golfin kisassa.

Tasoitussarjassa Karin takana oli totutun tasaista. 29 pisteeseen päätyi kaksi pelaajaa, heistä kakkossijan otti paremmalla tasoituksellaan Suur-Helsingin Golfia edustava Jussi Holmalahti. Keimolan Jani Huhtamellan oli tyytyminen kolmanteen sijaan. Kymmenenteen sijaa tarvittiin 26 pistettä joten tasaista oli.

Lyöntipelissä Kari jätti seuraavaksi tullutta seurakaveriaan Paul Geiteliä yksitoista lyöntiä. Kolmantena oli Vuosaaren Antti Turtola ennen Aki Ahlforsia. Naisten parhaaksi osoittautui jälleen kerran Minna Jäppinen Keimolasta.

Rankingkärki piti

Hikkorirankingissa päivän parhaat miehet tekivät mukavaa nousua kärjen kuitenkin pysyessä ennallaan. Naisten sarjassa ei muutoksia tapahtunut vaan kärkinelikko piti asemansa ennallaan.

Miesten tasoitussarjan kärkeä pitää edelleen hallussaan Antti Paatola. Viime vuoden voitto vaihtui neljänteen sijaan ja pistemäärä tippui hieman. Kärki on kuitenkin selkeä edelleen. Takana sen sijaan tilanne tiivistyi huomattavasti. Päivän kolme parasta kipusivat rankingissa mukavasti. Puumalainen nousi sijalta 26 yhdeksänneksi ja Holmalahti kahdeksannelta sijalta viidenneksi. Huhtamella otti avauspisteensä ja nousi suoraan sijalle 17.

Naisten tasoitussarjan kärki säilyi siis ennallaan. Minna Jäppisen johto säilyi, samoin sijat hänen takanaan. Lähimpänä häntä ovat Kirsi Ahlfors, Arja Männistö ja Outi Hemmo jotka ovat yhdentoista pisteen sisällä.

Lyöntipelisarjan kärkeä pitää edelleen Mika Hjorth. Vaikka hän ei tällä kertaa mukana ollutkaan, säilyi johtopaikka vielä. Paul Geitel supisti johdon kuitenkin 19 pisteeseen. Paul nousikin päivän kakkossijallaan jo toiseksi, parilla pisteellä ohi Aki Ahlforsin. Päivän voittaja nousi rankingissa sijalta kymmenen viidenneksi. Samoin Antti Turtola nousi päivän kolmossijallaan jo kymmenenneksi.

SM-kisa kutsuu Keimolaan

Seuraava koitos onkin sitten kauden päätapahtuma, SM-kisaviikonloppu Keimolassa 11.-12.7. Viikonloppu alkaa perinteisellä reikäpeliottelulla suomalaisten ja ruotsalaisten hikkorigolfareiden välillä. Perjantaina 11.7 pelattava ottelu pelataan Kirkka-kentällä aidossa Ryder Cupin hengessä osin samalla formaatillakin. Kisassa pelataan kolme kertaa 9-väylän ottelu pelimuotoa vaihtaen. Perjantai on myös SM-kisan harjoituspäivä joten harjoituskierros ja siihen päälle ottelun seuraamista on sopiva päiväannos golfia. Suomen joukkueen nimeää Suomen Golfhistoriallinen Seura ry.

Sm-kisa pelataan lauantaina Saras-kentällä. Mestaruuksia on jaossa viis, miesten ja naisten mestaruudet ratkotaan tietysti lyöntipelinä, samoin miessenioreiden (60 v.) mestaruus. Lisäksi jaossa on suomalaisten klubien välinen joukkuemestaruus ja tasoitusmestaruus. Henkilökohtaiset mestaruudet ovat avoimia kaikille golfareille joten mukana pelaavat myös ruotsalaiset maaotteluvieraamme.

Toiveissa on, että viime vuoden osanottoennätys rikotaan jälleen kerran. Kisaviikonloppuun kuuluu myös mukavaa yhdessäoloa, jopa pientä juhlintaa. Tarkemmin aikataulusta ja ohjelmasta alla olevasta linkistä. Sieltä löytyy ilmoittautumislomake, joka jokaisen mukaan haluavan on täytettävä ja lähetettävä lomakkeella mainittuun osoitteeseen. Tervetuloa mukaan, pelaamaan tai katselemaan.