ENNÄTYSKESÄN HUIPENNUS VUOSAARESSA


Ryhmäkuvaan eivät kaikki ehtineet, iso osa kuitenkin

Koko kauden myötätuulessa purjehtinut Finnish Hickory Tour sai arvoisensa päätöksen Vuosaaressa. Golfpiste Hickory Final teki uuden osallistujaennätyksen kun mukana oli täysi tupa eli 30 pelaajaa, näistä viisi leidiä ja yksi juniori. Keli oli tapansa mukaan hieno, aurinko paistoi, sopivasti tuulta ja alkuviikosta uhkailtu sade oli jossain ihan muualla.

Kisassa ratkottiin osakilpailun voiton lisäksi koko kauden mittaisen Golf Center Hickory Rankingin paremmuudet. Yllättäjille ei tällä kertaa ollut sijaa, voitot menivät pitkin kautta keulapaikoilla viihtyneille pelaajille. Finaaliin starttasi kolmekymmentä pelaajaa, ennätysmäärä Vuosaaressa järjestetyissä hikkoritapahtumissa.


Junnuenergiaa

Ylivoimainen Minna Jäppinen

Kärjessä finaaliin lähtivät leidigolfarit. Keimolan Minna Jäppinen on osoittanut koko kauden hyvää kuntoa ja tälläkin kertaa hän osoittautui leideistä parhaaksi niin tasoituksin kuin lyöntipelissäkin. Päivän tasoituskisassa hän oli kaikista pelaajista toiseksi paras ja lyöntipelissäkin yhdeksäs. Toiseksi paras leidi Vuosaaressa oli Kymen Golfin Arja Männistö ennen Outi Hemmoa Kotojärvi Golfista.


Erkki Hiltunen avaa ja muu ryhmä seuraa

Minnan rankingkausi meni kokonaisuutena loistavasti. Tuloksena oli leidisarjassa yhteensä neljä osakilpailuvoittoa. Yksi näistä oli koko tasoitussarjan voitto, miehet mukaan lukien. Hänen kautensa alkoi kahdella voitolla, keskikesällä oli pieni suvantovaihe ja kauden päätti jälleen kaksi peräkkäistä voittoa. Yhteispisteitä kertyi yhteensä 120, lähes maksimit siis. Finaalikisan toinen sija nosti Arja Männistön kokonaistilanteessa toiseksi niukasti ennen Kirsi Ahlfiorsia ja Outi Hemmoa. Pisteet heillä olivat 70, 67 ja 66. Muut jäivätkin jo selvästi heidän taakseen. Miesten sarjassa tiukempaa

Ennen Vuosaaren kisaa miesten rankingjohdossa oli Vihdin Markku Myllyharju. Aivan niskaan hengitti Keimolan Antti Paatola. Tilanne heidän välillään oli niin tiukka, että paremmin kisassa menestyvä voittaa kauden rankingin, edellyttäen että pelaavat edes pisteille. Vain molempien täydellinen epäonnistuminen olisi jättänyt muille mahdollisuuksia.


Leidien kuuma ryhmä

Miehet pelasivat samassa ryhmässä ja aloittivat tasaisesti. Viiden pelatun väylän jälkeen tilanne oli edelleen tasan. Kolme peräkkäistä paria Paatolalle väylille 6-8 antoi kuitenkin hänelle selvän edun ja puolessa välissä Antti oli repinyt muutaman pisteen eron Markkuun. Paluuysin alku meni molemmilla hieman taaperteluksi mutta paluun jälkipuolisko meni taas Antilla hyvin ja hän onnistui repimään selvän eron rankingvoiton kannalta pahimpaan vastustajaansa. Samalla syntyi päivän paras tulos, 36 pistettä ja melko selvä voitto tasoitussarjassa. Seuraavina tasoitussarjassa olivat Minna Jäppinen ja Erkki Hiltunen 32 pisteessä ennen 30 pisteeseen yltänyttä Paul Geiteliä.

Kauden rankingissa Antin voitto oli lopulta melko selvä Markun jäädessä tässä kisassa jäännöspisteille. Antin pisteet olivat 107. Kaksi voittoja ja kaksi kakkostilaa kauden kisoissa olivat Antin parhaat saavutukset kauden aikana. Markku onnistui pitämään niukasti takanaan kolmanneksi pelanneen Mika Hjorthin pistein 68 ja 62. Neljäs oli Jorma Kuosmanen 42 rankingpisteellä.

Lyöntipelissä yksi ylitse muiden


Lyöntipelivoittajan tyyliä

Etukäteen oli itse asiassa selvää, että lyöntipelissä kauden rankingvoitto menee Keimolan Mika Hjorthille. Kaikki hänen lähimmät uhkaajansa joutuivat jättämään kisan väliin ja heihinkin nähden hänellä oli kunnon johto ennen kisaa.

Mika saattoi pelata ilman paineita tavoitellen finaalikisan voittoa. Etukäteen pahin kanto voiton esteenä oli Vuosaaressakin prona toimiva Tomi Tolsa. Tasaisen alun jälkeen Tomi pystyi kiristämään tahtia ja jätti Mikan selvästi taakseen lyönnein 81 ja 87. Kolmantena oli Paul Geitel 92 lyönnillä ennen Antti Paatolaa.

Kakkossijallaan Mika repi rankingissa selvän raon seuraajiinsa. Mikan kokonaispisteet kaudesta olivat 100 kun seuraavat olivat Aki Ahlfors 52 pisteellä ja Peter Puhakka 50 pisteellä.

Mikan esitys kaudella oli tasainen, viidestä kisasta neljä kakkossijaa ja yksi kolmas sija. Mikan kohtaloksi kauden peleissä koituivat muutamat mukaan tulleet ammattilaiset. Kytäjällä hän katseli Joonas Granbergin kantapäitä, SM-kisassa edelle ehti Peter Puhakka ja nyt siis Tomi Tolsa oli häntä etevämpi.