RAUTAMAILOJA

Päivitetty 19.5.2005 klo 21:30

Varastossani on tällä hetkellä toista sataa erilaista hikkorivartista rautamailaa 1900-luvulta. Joukossa on erilaisia patenttimailoja ja monen kuuluisan mailantekijän mailoja. Osa mailoista on pelattavia yksilöitä 1920-luvulta.

Suuri osa näistäkin on vielä kunnostamatta. Lisäilen tänne kuvia ja selvityksiä pikku hiljaa työn edistyessä. Poikkea tarkastamassa.

Pienet kuvat avautuvat suuremmiksi kuviksi.

 

Star Maxwell driving iron

Star maxwell driving iron. Mailan on tehnyt Wm. Gibson & Co, suurin skotlantilaisista mailatehtaista. Se oli kuuluisa korkeasta laadustaan. Mailan malli on ns. maxwell. Vuoden matöörimestari Robert Maxwell kehitti tämän mallin. Siinä on reijitetty holkki keventämässä holkin painoa. Lisäksi siinä on muuta lapaa leveämpi pohja siirtämässä painopistettä edelleen alemmaksi. Mailan myi Lockwood, Brown & Co, korkeatasoinen lontoolainen herrain tavaratalo. Maila on ajalta 1915-20 ja se on loistava esimerkki maxwell-mailasta.

 

Popular mid iron

Popular mid iron. Mailan on koonnut Alex Patrick, Levenistä, Skotlannista. Sen on takonut kuuluisa James Anderson. Patrick peri firman isältään vuonna 1866 ja johti sitä aina kuolemaansa saakka vuonna 1932. Firma oli perustettu vuonna 1847 ja se oli eittämättä toiseksi vanhin firma heti McEwanin jälkeen. Tämä Popular-sarjan mid iron on luultavasti 1910 paikkeilta. Hieno yksilö.

 

 

Cygnet niblick

Cygnet niblick. Mailan on tehnyt Miller&Taylor, glasgowilainen pallonvalmistaja, joka teki jonkin verran mailojakin. Firma toimi 1910-luvun ajan. Mailan on myynyt Jack Allan, joka oli klubiprona Sandy Lodge kentällä Northwoodissa vuosina 1921-22. Lapa on tyypillinen niblickin lapa joskin hieman keskimääräistä pienempi. Maila on vuosilta 1921-22.

 

 

 

Jack White 2 iron

Jack White autograph 2 iron. Jack White oli Open voittaja vuonna 1904. Hän toimi 25 vuoden ajan klubiprona Sunningdalessa ja siirtyi sitten pelkästään mailanvalmistukseen. Bobby Jones pelasi Whiten tekemällä draiverilla, jonka White teki Sunningdalen verstaalla. Maila on hieno esimerkki 20-luvun mailasta. Se on tehty hyvästä ruostumattomasta teräksestä ja säilynyt hyvin. Lapa on tyypillinen blade-lapa. Maila 20-luvun puolivälin paikkeilta.

 

 

 

Gibson 2 iron

Gibson 2 iron. Mailan lavan on takonut yksi kuuluisimmista, Wm.Gibson, joka toimi Kinghornissa, Skotlannissa. Gibsonin tähti.merkki levisi ympäri maailmaa ja oli laadun tae. Mailan on koonnut ja myynyt klubipro E.P.Hanton, joka toimi vuosina 1917-32 Kingsthorpen kentällä Northamptonissa. Maila on 20-luvun alkupuolen tyypillinen blade-lapainen keskirauta.

 

 

 

 

 

 

Lisää rautamailoja löytyy näistä erillisistä osastoista:

     

Tiedustelut

Golfantiikki / Antti Paatola
Kylväjäntie 7
01800 Klaukkala
Finland
p. +358 400 458 520

Yhteydenottolomakkeella suora yhteys sähköpostiini.

 


Star Maxwell driving iron

 


Alex Patrick Popular mid iron

 


Cygnet niblick

 


Jack White autograph 2 iron

 


Gibson 2 iron