GOLFKAUPPA.COM HICKORY OPEN RATKOTTIIN GOLF PIRKKALASSA


Joukko pelaajia Tampereen seudulta

Golf Pirkkala toimi isäntäkenttänä kun siellä pelattiin Golfkauppa.com Hickory Open. Mukana oli kuusitoista pelaajaa joista ensikertalaisia kisaajia oli viisi paikallista pelaajaa. Keli oli mitä mainioin golfinpeluuseen, puolipilvinen ja sateeton.

Kenttä osoittautui hikkorimailoille kiinnostavaksi ja paikoin haastavaksi. Alkupuolisko kentästä koostuu melko lyhyistä ja tasaisista väylistä kun taas jälkipuoliskolla on korkeuseroja ja pituutta ihan riittävästi. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kenttä jota tekee mieli pelata toistekin hikkoreilla.


Leidienergiaa

Pitkästä aikaa leidivoittaja

Päivän voittaja oli Keimolan Minna Jäppinen. Hänen tuloksensa, 32 pistettä, oli ihan hyvä näin vaativalla kentällä. Edellisestä leidigolfarin voitosta Tourilla onkin aikaa jo pari vuotta. Kesällä 2011 Yyterissä oli edellinen kerta ja silloinkin voittaja oli Minna.

Tiukimman vastuksen voittajalle antoivat Talman Aki Ahlfors ja Keimolan Antti Paatola pistettä huonommalla tuloksella 31. Parempi tasoitus ratkaisi kakkossijan Akille. Aki samalla voitti miesten tasoitussarjan ennen Anttia. Seuraavina olivat Jorma Kuosmanen 29 pisteellä ennen Jouni Lainetta (27) ja Timo Lainetta (26).

Jouni Laine vauhdissa


Aki Ahlfors oli päivän menestyjä miesten hcp-sarjan voitolla ja src-sarjan kakkostilallaan

Lyöntipelissä vuoden 2012 Suomen mestari ja hallitseva senioreiden Suomen mestari Jouni Laine aloitti kotikentällään vauhdilla. Alkuysi meni upeasti pelkkää paria tehden. Jälkipuoliskolla vauhti sitten laantui selvästi kun Jounin par-tehtailu loppui. Yhteistulokseksi tuli kuitenkin puolikkailla 34 ja 47 mainio 81 lyöntiä.

Lähimmäksi Jounia pääsi Golf Talman Aki Ahlfors 85 lyönnillä. Myös Akilla niin kuin useimmilla muillakin jälkiysi vaati reilusti enemmän lyöntejä, 38 ja 47. Kolmanneksi pelasi ensikertalainen, Tammer Golfia edustava Timo Laine tuloksella 92 ennen paikallisia Juha Niemelää ja Risto Merkkiniemeä.

Finaali jäljellä

Kauden kiertueesta on jäljellä vielä finaali. Golfpiste Hickory Final pelataan syyskuun 15. päivänä Vuosaaressa. Kisasta voi odottaa mielenkiintoista ja tasaista.

Rankinsarjat ennen finaalia ovat vielä hyvinkin auki ja voittomahdollisuuksia on monilla. Finaalissa on tarjolla tuplapisteet ja näin isotkin muutokset ovat vielä mahdollisia.

Tukevimmin rankingvoitossa on kiinni naisten tasoitussarjassa Minna Jäppinen. Yhteispisteillään 104 hän on jo 37 pistettä edellä kakkosta, Kirsi Ahlforsia. Teoreettiset mahdollisuudet voittoon on myös Outi Hemmolla.

Miesten tasoitussarjassa Vihdin Markku Myllyharju on kärjessä 96 pisteellään. Toiseksi Pirkkalassa nousi jälleen Antti Paatola hänen kasvattaessaan siellä pistesaalistaan 71 pisteeseen. Mikäli voittaja ei ole jompikumpi näistä, vaatii se kummankin epäonnistumista finaalista. Rankingvoittoon nousee silloin joku nelikosta Risto Lehtinen, Mika Hjorth, Jorma Kuosmanen tai Jussi Holmalahti.


Miesten tasoitusrankingin kärkipelaaja Markku Myllyharju

Lyöntipelissä johtoa ennen finaalia pitää Mika Hjorth. Hänellä on koossa jo 110 pistettä. Hänelle riittää viides sija rankingvoiton varmistamiseksi. Epäonnistumista kärkkyvät lähinnä Aki Ahlfors ja Peter Puhakka. Pienet mahdollisuudet rankingkärkeen omaavat myös Jouni Laine ja Harri Suni.

Ilmoittautuminen finaaliin on jo käynnissä. Mukaan voi tulla vaikka menestystä tai edes osallistumisia ei tähän mennessä ole koossa. Ilmoittautumiset Golfantiikkiin tai suoraan Vuosaareen.