PUTTEREITA

Päivitetty 10.10.2005 klo 1:00

Puttereita valikomissani on reilu viisikymmentä. Joukossa on runsaasti erilaisia malleja. Alumiiniputtereita, messinkiputtereita, tavallisia bladeputtereita ja monia erilaisia patenttiputtereita.

Ohessa kuvaukset muutamista kokoelmani puttereista. Päivittelen listaa taas pian, kannattaa poiketa katsomassa.

Pienet kuvat avautuvat suuremmiksi kuviksi.

 

Mills L-model putteri

William Millsin omistama Standard Golf company valmisti 1898 alkaen runsaasti erilaisia alumiinisia mailoja, enimmäkseen mallet puttereita. Ensimmäiset heidän valmistamansa mailat olivat jäljennäksiä vanhojen mestareiden käyttämistä long nose-puttereista, niin tämäkin. Tämä L-mallin putteri kuuluu keräilyharvinaisuuksiin. Maila on 1900-luvun alusta.

 

Finnigan's long nose putteri

Finnigan's long nose putteri. Mailan on tehnyt ja myynyt Finnigan's Ltd, korkealuokkainen herrainliike Lontoon Bond Streetiltä, jolla oli myös omaa mailatuotantoa. Maila on long nose putteri ja se on tehty samaan tapaan kuin putterit 1800-luvun jälkipuoliskolla tehtiin. Siinä on erittäin painava lyijypaino lavan takaosassa. Lyöntipinnassa on guttaperkkasata tehty insertti ja pohjassa pässinsarvesta tehty, kolmella hikkoritikulla kiinnitetty suoja. Maila on vuosisadan vaihteen paikkeilta.

 

Carruthers putteri

Carruthers putteri. Maila on Thomas Carruthersin 1892 vuodelta olevan patentin mukaan toteutettu putteri. Siinä on patentin mukaan erittäin lyhyt holkki, vain noin 4 senttiä lavan yläreunasta. Lisäksi holkin reikä on porattu läpi asti. Näin painopiste on saatu todella alas. Lavassa on lisäksi Park-mallinen taitos tarkoituksena siirtää osumakohta taaemmaksi. Lavan on takonut James Anderson Anstrutherista ja koonnut itse Thomas Carruthers. Lapa on ns. concentric mallinen, mallin loi George Forrester vuonna 1890. Näin tässä mailassa yhdistyy kolme merkittävää patenttia 1890-luvun alusta. Maila on noin vuodelta 1895.

 

     

Tiedustelut

Golfantiikki / Antti Paatola
Kylväjäntie 7, 01800 Klaukkala, Finland
p. +358 400 458 520

Yhteydenottolomakkeella suora yhteys sähköpostiini.

 

 


Mills L-model putteri

 


Finnigan's long nose putteri

 


Carruthers putteri