IDENTTISET PELISETIT

Päivitetty 12.6.2014

Identtiset pelisetit tulivat markkinoille hikkorikauden loppupuolella. Sellaisen hankkiminen tänä päivänä on vaikeata. Sensijaan on mahdollista koota setti jossa kaikki mailat ovat saman mailantekijän tai lavat ovat kaikki saman sepän kädenjälkeä tai lavat ovat kaikki saman mallisia. Näin on hyvä todennäköisyys, että mailat tuntuvat samanlaisilta. Siksi jotkut pelaajat suosivat tällaisia identtisiä settejä pelimailoinaan.

Olen onnistunut kokoamaan joukon tällaisa identtisiä settejä. Valitse omasi ennenkuin ne loppuvat.

Kokoatko mielummin settisi yksittäisistä mailoista? Yksittäiset pelimailat löydät täältä.

Identtiset setit

Mitre setti, 6 mailaa

Mitre-mailoja teki 1900-luvun alussa perustettu Hendry & Bishop Edinburghista. Firmasta tuli yksi merkittävimmistä mailantekijöistä Skotlannissa. Firma merkkasi mailansa piispan hiipalla, englanniksi mitre.

Tässä hienossa hikkorisetissä mailat ovat sammy, jigger, 4 iron, mashie, niblick ja putteri. Mailojen loftit ovat 24, 30, 35, 40 ja 47 astetta. Setin swing weightit ovat välillä C0-C7. Gripit ovat yhtenäiset ruskeat, luonnollisesti mokkanahkaa. Taitaa olla hienoin tämän kevään seteistäni.

Setin kokonaishinta on 600 euroa.

Cochrane setti, 5 mailaa

J.P.Cochrane & Co Edinburghista toimi 1800-luvun lopulta aina toiseen maailmansotaan asti. Firmasta oli 20-30-luvuilla yksi merkittävimmistä mailantekijöistä Skotlannissa. Näissä mailoissa olevaa solmu-merkkiä firma käytti pääasiassa 20-luvulla.

Tässä pelimiehen hikkorisetissä mailat ovat mid iron, 3 iron, mashie, mashie niblick ja niblick. Mailojen loftit ovat 17, 27, 35, 43 ja 49 astetta. Setin swing weightit ovat välillä C5-D0. Gripit ovat yhtenäiset ruskeat, luonnollisesti mokkanahkaa. Kisaa tiukasti parhaan setin tittelistä.

Setin kokonaishinta on 500 euroa.

Ladies Cochrane setti, 4 mailaa

Toinen setti J.P.Cochrane & Co:lta. Setin mailat on kaikki jo aikanaan tehty ja merkitty leidien mailoiksi joten näistä tuli hyvä leidisetti.

Tässä hikkorisetissä mailat ovat 3 iron, jigger, mashie ja niblick. Mailojen loftit ovat 26, 33, 39 ja 46 astetta. Setin swing weightit ovat leideille sopivasti keveät vaihdellen välillä A9-C0.

Setin kokonaishinta on 350 euroa.

Stadium setti, 5 mailaa

Viisi mailaa jotka on tehnyt Stadium Golf Manifacturing Co. Firma eli lyhyen ja kekseliään uran 1920-luvulla Lontoossa. Firma oli aikaansa edellä kehitellessään erilaisia ja luvalla sanoen erikoisia mailoja joista kaikki eivät olleet menestyksiä asiakkaiden keskuudessa.

Tämän setin mailat ovat kuitenkin perinteisiä ja hyviä pelimailoja. Mailat ovat 2 iron, jigger, mashie niblick, niblick ja putteri. Mailojen loftit ovat 21, 30, 39 ja 50 astetta. Setin swing weightit ovat välillä B0-B9. Gripit ovat yhtenäiset punaiset. Mainio setti vaikkapa leidigolfarille.

Setin kokonaishinta on 475 euroa.

Rangefinder setti, 5 mailaa

Tämän setin on tehnyt Donaldson Manifacturing Company Glasgowista. Firma toimi 1920-luvun alusta alkaen pitkälle teräsvarsikaudelle. Tunnetuimpia heidän käyttämiään merkkejä olivat Rangefinder ja Rapier.

Tämän setin mailat ovat Rangefider-sarjasta. setti koostuu mailoista skelpie, mid iron, mashie ja kaksi eri loftista mashie niblickiä. Mailojen loftit ovat 22, 27, 31, 38 ja 47 astetta. Gripit ovat yhtenäiset ja mustat. Hyvä perussetti klubipelaajalle.

Setin kokonaishinta on 450 euroa.

Mitre setti, 4 mailaa

Toinen Mitre-setti. Mitre-mailoja teki 1900-luvun alussa perustettu Hendry & Bishop Edinburghista. Firmasta tuli yksi merkittävimmistä mailantekijöistä Skotlannissa. Firma merkkasi mailansa piispan hiipalla, englanniksi mitre.

Setin mailat ovat 2 iron, mid iron, mashie ja niblick. Mailojen loftit ovat 23, 28, 36 ja 45 astetta. Mailojen swing weightit ovat välillä B6-C7. Ruskeat identtiset gripit. Perussetti jota on suhteellisen helppo täydentää myöhemmin.

Setin kokonaishinta on 360 euroa.

True Line setti, 5 mailaa

Tässä hyvä ja edullinen setti pelimiehelle. Täydennettynä hyvällä putterilla ja parilla sopivalla puulla on kasassa hieno pelisetti. Tässä True Line-setissä mailat ovat 2 iron, jigger, mashie, mashie niblick ja niblick.

Setin mailojen loftit ovat 24, 30, 36, 44 ja 51 astetta. Mailojen swing weightit ovat välillä C1-C9. Hyvä pelisetti vakavallekin pelaajalle. Settiä on tarvittaessa suhteellisen helppo täydentää.

Setin kokonaishinta on 430 euroa.

Winton setti

Neljä Wintonin 20-luvun lopun mailaa. Mailat ovat strong iron, mashie, mashie 4 ja niblick. Mailojen loftit ovat 21, 29, 37 ja 46 astetta. Edullinen perussetti.

Neljän mailan kokonaishinta on 280 euroa.

Aloitussetit

Ensimmäisiksi mailoiksi voi ostaa myös vajaan setin ja kasvattaa settiä sitten myöhemmin kun peli alkaa olla paremmin hanskassa. Olenkin koonnut myös pari kolmen rautamailan aloitussettiä.

Maxwell setti

Kolme maxwell-mailaa joissa kaikissa leveä pohja. Setin mailat ovat iron, mashie ja niblick. Mailojen loftit ovat 26, 35 ja 46 astetta. Mailat ovat hieman normaalia keveämmät ja sopivat erityisesti leidigolfareille.

Kolmen mailan kokonaishinta on 225 euroa.

Diamond back aloitussetti

Kolme diamond back mailaa. Mailat ovat iron, mashie ja mashie niblick. Mailojen loftit ovat 24, 34 ja 45 astetta muodostaen hyvän yhdistelmän ensimailoiksi. Settiä on helppo täydentää myöhemmin.

Kolmen mailan kokonaishinta on 200 euroa.

Tästä pääset tutustumaan Golfantiikin koko tarjontaan

     

 

Tiedustelut

Golfantiikki / Antti Paatola
Kylväjäntie 7
01840 Klaukkala
Finland
p. +358 400 458 520

Yhteydenottolomakkeella suora yhteys sähköpostiini.


Pidä bägisi kuivana. Tuki vain 20,- euroa