HIKKORIGOLFARIT KISASIVAT AULANGOLLA


Mestarit, vasemmalta Antti Paatola, Britta Nord ja Jouni Laine.

Ruotsi oli jälleen parempi

Suomen ja Ruotsin hikkorigolfarit iskivät yhteen Aulangolla pelatussa Nordic Hickory Matchissa. Kyseessä on aidossa Ryder Cupin hengessä pelattava reikäpeliottelu joka pelattiin nyt viidettä kertaa. Aikaisemmissa Suomessa pelatuissa otteluissa on tuloksena ollut Suomen voitto Harjattulassa 2008 ja tasapeli Talissa 2010. Molemmat Ruotsissa pelatut ottelut ovat päättyneet Ruotsin selviin voittoihin. Tällä kertaa suomalaiset elättelivät pieniä toiveita voitosta mutta toisin kävi.

Kisa aloitettiin pelaamalla Aulangon Eversti-kentällä yhdeksän väylää foursomea. Niissä ruotsalaiset näyttivät joukkueensa tason ottamalla selvän johdon 4,5-1,5. Suomalaisten pisteen toi pari jossa pelasivat Golf Talman Aki Ahlfors ja Harri Suni Hyvinkään Golfista voittamalla vastustajansa 1-0. Puolikkaasta pisteestä vastasi pari Hannu Narvi (IkG) ja Jussi Markkanen (KGV) pelaamalla tasan. Everstin paluuysillä pelattu fourball meni sekin ruotsalaisille, nyt vieläkin selvemmin numeroin 5-1. Myös fourballissa suomalaisten pisteestä vastasi pari Ahlfors-Suni. Ennen singeleitä Ruotsi oli siirtynyt lähes tavoittamattomaan seitsemän pisteen johtoon 9,5-2,5.


Linjan tarkastus, Viktor Sjöö, Ruotsi.

Iltapäivän singelit pelattiin Aulangon vanhalla Hugo-kentällä. Kenttä osoittautui vaativaksi hikkorikentäksi, jolla pienikin virhearvio tuotti helposti yhden, ellei kaksi lisälyöntiä. Singelit olivat tasaisemmat kuin paripelit. Suomalaisista vastustajansa voittivat Risto Lehtinen, Jussi Markkanen, Kirsi Ahlfors, Mika Hjorth ja Harri Suni. Lisäksi Hannu Narvi pelasi tasan vastustajansa kanssa. Näin singelit päättyivät tasan molempien joukkueiden saavuttaessa 5,5 pistettä. Kiertopalkinto palaa jälleen vuodeksi Ruotsiin.

Mestaruuskisassa ennätysosanotto

Seuraavana päivänä lauantaina pelattiin hikkorigolfin avoimet SM-kisat. Pelikenttänä oli Aulangon Hugo-kenttä joka kierrettiin kahteen kertaan. Kisassa oli mukana ennätysosanotto kun mukaan oli ilmoittautunut 36 pelaajaa, näistä miesten mestaruutta tavoitteli 29 pelaajaa ja naisten mestaruutta 7 pelaajaa. Ruotsia maaottelussa edustaneet pelaajat olivat mukana koska kyseessä on avoin mestaruuskisa. Tavoiteltavana oli neljä eri mestaruutta, miesten ja naisten lyöntipelimestaruudet, tasoitusmestaruus ja suomalaisten golfklubien välinen joukkuemestaruus.

Miesten mestaruudesta käytiin tiukka kisa. Kahden lyönnin sisään päätyi seitsemän pelaajaa, viisi suomalaista ja kaksi ruotsalaista. Voittoon pelasi tamperelainen Jouni Laine joka kisassa edusti Suomen PGA:ta. Tuloksellaan 81 hän voitti lyönnillä nelikon Kari Puumalainen, Jörgen Isberg, Mika Hjorth ja Viktor Sjöö. Heistä lyönnin jäivät Hannu Narvi ja Harri Suni. Tulostasoltaan kisa oli ennätyshyvä. Yhteensä 12 miehistä alitti 90 lyönnin rajan ja 24 sadan lyönnin rajan. Naisten mestaruudesta odotettiin kolmen kauppaa ja niin se olikin. Samassa ryhmässä pelanneet Kirsi Ahlfors, Minna Jäppinen ja kahden edellisen vuoden mestari ruotsalainen Britta Nord pelasivat alusta lähtien tasaisesti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen näytti siltä, että suomalaiset olivat karanneet mestaruuden puolustajalta. Molemmilla suomalaisilla kierrokseen kului 43 lyöntiä ja Britta Nord oli heitä neljä lyöntiä jäljessä. Mestari kuitenkin oli vielä voimissaan. Hän puristi pikku hiljaa suomalaisten rinnalle ja lopussa selvästi ohi. Toisen kierroksen tulos 40 lyöntiä antoi kokonaistulokseksi 87 lyöntiä. Kirsi Ahlfors käytti toiseen kierrokseen 46 lyöntiä ja jäi näin Nordille kaksi lyöntiä. Minna Jäppinen jäi Kirsille neljä lyöntiä tuloksellaan 93. Myös naistentulostaso oli ennätyshyvä.


Haastava paikka.

Finnish Hickory Openinssa tuttu voittaja

Kaikki pelaajat osallistuivat samalla Finnish Hickory Openiin joka on tasoituksilla pelattava lyöntipeli. Kisa on vanhin Suomessa pelattava hikkorikisa joka pelattiin jo kahdeksatta kertaa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa oli käytössä uusi hikkoritasoitus jossa nykymailoilla pelattua tasoitusta korotetaan 3-7 lyönnillä tasoituksesta riippuen.

Kärki oli tasainen tässäkin kisassa. Kolmatta kertaa kisan voittajaksi pelasi Keimolaa edustava Antti Paatola. Antin edelliset voitot tässä kisassa ovat vuosilta 2007 ja 2009. Hänen tuloksensa 64 syntyi tasaisella pelillä molempien kierrosten tuloksin 32. Toiseksi tuli Laukaa Peurunkagolfia edustava Jussi Holmalahti. Tulos 65 syntyi kierrostuloksista 31 ja 34. Kolmas sija meni Talin Helka Chapmanille. Hän oli johdossa ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksellaan 30 mutta vähän huonompi toinen kierros antoi kokonaistuloksen 66. Seuraavina tuloksessa 69 oli kolme pelaajaa, Kari Puumalainen, Pehr Thermaenius ja Jorma Kuosmanen.

Joukkuemestaruus Keimolaan


Kari Puumalainen Hugon 7. tiillä.

Toista kertaa SM-kisan yhteydessä pelattiin myös joukkuemestaruudesta. Joukkuemestaruuden voittaa golfklubi, jonka yhteenlaskettu kahden parhaan pelaajan lyöntipelitulos ja kahden parhaan pelaajan tasoitustulos on alhaisin. Tänä vuonna mukana oli joukkue viidestä suomalaisesta golfklubista.

Ylivoimaiseen voittoon pelasi Keimola Golf Vantaa. Joukkueen tulos oli 297. Voitto ei ole mikään ihme, Keimola Golf on alusta lähtien ollut maamme kärkiseura hikkorigolfissa ja puolustava joukkuemestari. Nytkin SM-kisassa oli mukana seitsemän Keimolan pelaajaa. Seuraavina samalla tuloksella 326 olivat Helsingin Golfklubin ja Golf Talman joukkueet. Kakkossija meni tasoitusvertailun perusteella Golf Talmalle. Muut joukkueet olivat Vuosaari Golfista ja Aulanko Golfista.

Golf Center Hickory Rankingissä uudet kärkinimet

SM-kisa pisti hikkoripelaajien rankinjärjestyksen uuteen uskoon. Kaikissa kolmessa sarjassa on kisan jälkeen uusi rankingkärki. Päivän voittajat nousivat vahvasti, olihan SM-kisassa jaossa tuplapisteet.

Antti Paatola siirtyi voittonsa ansiosta selvään johtoon miesten tasoitussarjassa. Kaksi perättäistä voittoa ja lievä epäonnistuminen kauden avauskisassa antavat yhteensä 66 pistettä. Toisena oleva Jussi Holmalahti on kerännyt samoista kisoista kokoon 46 pistettä. Kolmantena taulukossa on avauskisan voittaja Jorma Kuosmanen 37 pisteellä. Ennen SM-kisaa johdossa ollut Aki Ahlfors putosi viidenneksi 27 pisteellään.


.

Naisten tasoitussarjassa on huomattavasti tasaisempaa. Kolme ensimmäistä pelaajaa on viiden pisteen sisällä. Johtoon nousi Keimolan Maarit Aspela. Hänen kaksi peräkkäistä kakkossijaansa tuottavat yhteensä 45 pistettä. Häntä seuraavat kauden kisojen voittajat. Kirsi Ahlforsilla on koossa 40 pistettä, samoin päivän voittajalla, Britta Nordilla. Vuosaaren Tea Sahlberg on 30 pisteellä neljäntenä.

Lyöntipelisarjan johtoon nousi SM-kisan kakkonen, Keimolan Kari Puumalainen. Ilman voittoja mutta tasaisesti hyvin sijoittumalla hän on kerännyt kasaan 50 pistettä. Toisena ovat päivän voittaja Jouni Laine ja avauskisan voittaja Mika Hjorth. Molemmilla on kasassa 40 pisteen saalis. Neljäntenä on edellisen kisan voittaja Harri Suni 28 pisteellä, pisteen edellä edellistä rankingkärkeä, Aki Ahlforsia.

Vanajanlinna kutsuu

Seuraavan kerran hikkoriporukka kokoontuu Linna Golfin upealle kentälle, missä pelataan Vanajanlinna Hickory Open heinäkuun 21. päivänä. Luvassa on jälleen miellyttävää yhdessäoloa mukavassa seurassa ja hyvää golfia.

Hikkoriklinikka pidetään tuttuun tapaan kello 10-11 kentän rangella. Itse kisa alkaa kello 12. Hikkoriklinikalle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, niin pelaajat kuin tutustujatkin.