TALMASSA OSALLISTUJAENNÄTYS


Ryhmäkuvaan saatiin puolet osallistujista

Pelaajamäärä sunnuntaina Golf Talmassa pelatussa K.A.Hickory Openissa jatkoi koko kauden kestänyttä nousutrendiä. Mukana oli yhteensä 42 pelaajaa joista puolet oli ensikertalaisia. Erityisen mukavaa on, että leidigolfareita oli mukana ennätykselliset yhdeksän pelaajaa. Myös kaksi ammattilaista oli uskaltautunut mukaan. Pelaajista hieman yli puolet oli järjestävältä kentältä. Hienoa nähdä, että kiinnostus hikkorigolfiin on näin hyvässä kasvussa.

Runsas osallistujamäärä mahdollisti normaalia useampia sarjoja. Naiset pelasivat ensimmäistä kertaa Tourilla omassa sarjassaan. Ammattilaiset puolestaan pelasivat rahapalkinnoista omassa sarjassaan. Lisäksi samassa yhteydessä pelattiin Talman hikkorimestaruuksista miesten ja naisten sarjoissa. Kisan kumppani, Keravan Agentuuri, oli hankkinut kaikkiin sarjoihin hulppeat palkinnot, siitä erityiskiitos.


Griinityöskentelyä

Ensikertalainen voitti naisten sarjan

Naisten sarjassa oli kärjessä hyvinkin tasaista. Kolme ensimmäistä pelasivat saman tuloksen, 30 pistettä. Parhaalla tasoituksella joukosta pelasi Talman Elina Palm, joten hän voitti. Toiseksi tuli tuore hikkorigolfin Suomen Mestari Kirsi Ahlfors, hänkin Talmasta, ennen Kotojärveä edustavaa Outi Hemmoa.

Golf Talman mestaruus ratkottiin tasoituksettomana lyöntipelinä. Tuloksella 90 lyöntiä voittoon pelasi Elina Palm voittaen neljällä lyönnillä Kirsi Ahlforsin. Kolmanneksi pelasi Susanna Harju.

Naisten hikkorirankingissa ei suuria muutoksia tapahtunut. Keimolan Minna Jäppinen piti selvän johtonsa. Toiseksi nousi päivän kakkosijallaan Kirsi Ahlfors kolmella pisteellä ennen Vuosaaren Tea Sahlbergia joka ei ollut tällä kertaa mukana. Voittajan takana tasaista


Lyöntipelisarjan voittajan tyylinäyte

Miesten tasoitussarjassa selvään voittoon pelasi yleensä lyöntipelien kärjessä viihtyvä Keimolan Mika Hjorth. Tuloksellaam 34 pistettä hän oli kolme pistettä edellä kaksikkoa Risto Lehtinen ja Jorma Kuosmanen. Kaiken kaikkiaan Mikan takana oli tasaista, kaksi kertaa 31, kaksi kertaa 30, viisi kertaa 29 ja kolmasti 28.

Rankingissa tilanne tiivistyi. Johdossa oleva Markku Myllyharju oli poissa ja menetti jonkin verran pisteitä. Risto Lehtinen siirtyi kakkoseksi ja on 36 pistettä perässä. Kolmanneksi putosi Antti Paatola. Myös Mika Hjorth ja Jorma Kuosmanen kohensivat asemiaan ja nousivat sijoille neljä ja kuusi.

Lyöntipelissä kahden kauppa


Kuvaushetki

Lyöntipelisarjassa voitosta käytiin tiukka taisto joka päättyi tasatulokseen Mika Hjortin ja Tuomas Kiiskisen pelatessa tuloksen 80. Ulosmenon Mika pelasi lyöntiä vähemmällä kuin Tuuomas. Palluta miehet pelasivat tasatahtia aina viimeiselle viheriölle jossa Tuomas teki birdien Mikan tyytyessä bogiin. Näin Tuomas sai paremman paluun ja samalla kisan voiton. Seuraavat jäivät kauas taakse.

Ammattilaisten sarjassa kaksikko Peter Puhakka ja Joonas Hinkkanen pelasivat tasaisesti. Peter on hallitseva Suomen Mestari. Joonas puolestaan oli ensi kertaa hikkorimailan varressa kiinni. Kisa päättyi Joonaksen yhden lyönnin voittoon tuloksin 83 ja 84. Todettakoon että he pelasivat taaemmalta tiiltä kuin muut pelaajat. Voittajan puheessaan Joonas totesi ensi kierroksensa hikkoreilla olleen upean ja samalla silmiä avaan kokemuksen. Hän kertoi todella nauttineensa ja pikku hiljaa jopa oppineensa lyömään mailoilla.

Rankingissa Mika vankisti johtoaan siirtyen lähes saavuttamattomaan 60 pisteen johtoon. Mikalla on 110 pistettä kun kakkosella, Peter Puhakalla, on 50 pistettä. Seuraavina tulevat Kari Puumalainen ja Aki Ahlfors 42 ja 37 pisteellä.

Lyöntipelissä kahden kauppa


Voittopuheessaan Mika Hjorth kiitti kisan yhteistyökumppania hyvistä palkinnoista

Golf Talman miesten hikkorimestariksi kruunattiin Peter Puhakka 84 lyönnillä. Toisena oli Timo Sepponen 89 lyönnillä ennen Timo Tarvaista, jolla kierrokseen kului 91 lyöntiä.

Kisan yhteydessä oli myös miehille ja naisille erikseen perinteiset lähimmäs lippua ja pisin draivi. Naisista lähimmäs lippua löi Kirsi Ahlfors jonka pallo päätyi 47 sentin päähän reiästä. Miesten tarkin oli Kymen Golfin Jussi Männistö jonka pallo päätyi 388 sentin päähän. Pisimmän draivin naisista löi Elina Palm ja miehistä Mika Hjorth.

Golf Pirkkala kutsuu

Seuraava hikkorikisa pelataan vajaan kahden viikon kuluttua 31.8. Pirkkalassa. Kisan nimi on Golfkauppa.com Hickory Open. Pari kertaa kentän hikkoreilla kiertäneenä voin todeta, että kenttä tarjoaa suurimman osan ajasta leppoisaa hikkoripelailua. kuitenkin, muutama väylä on hieman haastava hikkoreilla ja muillakin mailoilla. Sellaisiakin tarvitaan että voittajat löydetään tässäkin kisassa.

Mukaan odotetaan paikallisesta seurasta kovaa joukkoa pelureita, jotka ovat olleet kentän pron, Jouni Laineen hikkoriohjauksessa. Jouni itse on vuoden 2012 Suomen hikkorimestari ja tällä hetkellä hallitseva Suomen senioreiden hikkorimestari. Luvassa on siten tiukka paikallisvastus.

Ilmoittautuminen kisaan on jo käynnissä ja sulkeutuu 28.8. kello 10. Mukaan otetaan 40 nopeinta ilmoittautujaa. Ilmoittautumiset Golf Pirkkalaan tai Golfantiikkiin.