THE GREAT TRIUMVIRATE-MAILAT

Päivitetty 3.6.2005 klo 23:30

Tälle sivulle olen kerännyt J.H.Taylorin, Harry Vardonin ja James Braidin, siis vuosisadan vaihteen suuren kolmikon nimikkomailoja joita minulla on tällä hetkellä kokoelmassana toistakymmentä kappaletta. Mailat ovat enimmäkseen Englannissa, mutta osittain USAssa tehtyjä. Erityisesti Harry Vardon onnistui myymään nimensä käyttöoikeuden useille amerikkalaisyhtiöille.

Lisää tarinaa maineikkaasta kolmikosta löytyy tämän linkin takaa

Valikoma muuttuu jatkuvasti, joten kannattaa poiketa myöhemminkin katsomassa.

Pienet kuvat avautuvat suuremmiksi kuviksi.

 

J.H.Taylor brassie

J.H.Taylor socket head brassie. Mailan tekijä on Cann&Taylor, erittäin menestyksekäs firma, joka aloitti jo 1894. J.H.Taylor ja George Cann olivat molemmat Charles Gibsonin verstaalla Westward Ho!:ssa oppen siellä mailantekemisen niksit. Cann oli loistava mailantekijä ja Taylor vielä loistavampi pelaaja. Hän voitti Openin viidesti vuosina 1894-1913 ja oli yksi kuuluisasta kolmikosta The Great Triumvirate. Muut olivat Harry Vardon ja James Braid. Cann&Taylor otti J.H.Taylorin nimikirjoituksen tuotemerkikseen, ensimmäinen laatuaan maailmassa, heti Taylorin ensimmäisen Open voiton jälkeen. Mailassa on myös Cann&Taylor-varsileima Maila on vuosien 1900-05 väliltä.

 

 

Harry Vardon Special brassie

Harry Vardon special brassie. Mailassa on socket head liitos, varsi on upotettu lapaan porattuun reikään. Tämä liitos otettiin käyttöön vuosisadan vaihteen paikkeilla. Lavassa on missinkinen suoja pohjassa ja pässin sarvesta tehty ’slip’ suojaamassa lyöntipinnan ja pohjan välistä kulmaa. Vardon oli yksi kuuluisasta kolmikosta The Great Triumvirate joka hallitsi maailman golfia 1894 alkaen aina maailmansotaan asti. Vardon on voittanut yhteensä kuusi Openia, enemmän kuin kukaan toinen. Maila on 1900-luvun alkupuolelta, luultavasti väliltä 1910-20. Amerikkalainen.

 

J.H.Taylor cleek

J.H.Taylor cleek. Mailan on tehnyt menestynyt mailanvalmistaja, Cann&Tayolor. Nimien takaa löytyy parivaljakko George Cann ja J.H.Taylor. Miehet ryhtyivät yhteistyöhön työskenneltyään yhdessä Charles Gibsonin oppilaina Westward Ho!:ssa. Cann keskittyi mailojen suunnitteluun ja Taylor pelaamiseen. Taylor olikin yksi kuuluisasta kolmikosta, The Great Triumvirate. Muut olivat James Braid ja Harry Vardon. Yhdessä miehet hallistivat 1894 alkaen aina maailmansotaan asti. Taylor voitti viidesti Openin ja oli viidesti toinen tänä aikana. Lapa on tyypillinen 1800-luvun lopun pitkä ja kapea muotoinen. Lavan yläreuna on harvinaisen muotoinen. Varsi on greenhart-puuta. Mailassa nätti varsileima. Maila on vuosisadan vaihteesta.

 

Harry Vardon mashie

Harry Vardon mashie. Mailan on valmistanut Thomas E. Wilson Chicagosta, USAsta. Harry Vardon oli aikansa paras kuudella Open voitollaan. Hän oli yksi kolmikosta The Great Triumvirate, muut olivat James Braid ja J.H.Taylor. Yhdessä he hallitsivat peliä 1894-1914 voittaen yhteensä 16 Openia. Vardon myi nimensä käyttöoikeuden monelle amerikkalaiselle firmalle. Vain pieni osa Vardon-mailoista on hänen omasta pajastaan. Mailassa oleva siivekäs merkki on auttamassa pelaajia valitsemaan saman painoisia mailoja. Maila on 20-luvulta.

 

J.H.Taylor mid iron

Mid iron, J.H.Taylor autograph. J.H.Taylor oli viisinkertainen Open voittaja vuosilta 1894-1913. Hän oli yksi kuuluisasta kolmikosta The Great Triumvirate. Muut olivat James Braid ja Harry Vardon. Yhdessä he voittivat yhteensä 16 Openia vuosina 1894-1914. Taylorin nimikirjoitus oli ensimmäinen tuotemerkiksi rekisteröity. Mailan on tehnyt Cann&Taylor. Cann suunnitteli mailoja ja Taylor pelasi. Yhdessä he muodostivat taloudellisesti erittäin menestyneen parin. Mailassa on myös varsileima, joka viittaa siihen, että varsi on alkuperäinen ja leimattuna keräilykohteena hieman arvokkaampi. Maila on noin vuodelta 1910.

James Braid mashie

James Braid autograph mashie iron. Lavan tehnyt kuuluisa William Gibson. Hänen tähti-merkkinsä oli aikanaan laadun tae. Mailan lapa on flange sole tyyppinen. Siinä painoa on lisätty lavan pohjaan levittämällä sitä L-muotoiseksi. Patentti on Ballingallin vuodelta 1894. James Braid oli viisinkertainen Open voittaja vuosilta 1901-1910. Hän oli yksi kuuluisasta kolmikosta The Great Triumvirate. Muut olivat J.H.Taylor ja Harry Vardon. Yhdessä he voittivat yhteensä 16 Openia. Mailan on koonnut ja myynyt kuuluisa lontoolainen golfkauppa Stokes & Co. Varressa on hyvä Stokesin leima. Maila on ajalta 1910-20.

 

Taylor's putter

Taylor’s putter. Mailan on tehnyt menestynyt mailanvalmistaja, Cann&Tayolor. Nimien takaa löytyy parivaljakko George Cann ja J.H.Taylor. Miehet ryhtyivät yhteistyöhön työskenneltyään yhdessä Charles Gibsonin oppilaina Westward Ho!:ssa. Cann keskittyi mailojen suunnitteluun ja Taylor pelaamiseen. Taylor olikin yksi kuuluisasta kolmikosta, The Great Triumvirate. Muut olivat James Braid ja Harry Vardon. Yhdessä miehet hallitsivat golfia 1894 alkaen aina maailmansotaan asti. Taylor voitti viidesti Openin ja oli viidesti toinen tänä aikana. Putteri on ns. bent blade-mallinen ja Taylor’s putteri oli kuuluisin tätä mallia käyttänyt maila. Taylorin nimikirjoitus oli ensimmäinen tuotemerkkinä käytetty. Mailassa on upea varsileima. Maila on ajalta 1898-1907, jona aikana Taylorin nimikirjoituksen kanssa ei käytetty rekisteröintimerkintää. Upea yksilö, alkuperäinen grippi.

Braid-Mills 1915 mallinen alumiiniputteri

Braid-Mills alumiiniputteri, 1915 malli. Tekijä Standard Golf Company. Lapa on mallet head-mallia. William Mills perusti Standard Golf Companyn tuottamaan alumiinista laivojen osia. 1890-luvun alussa hän ryhtyi tekemään myös golfmailoja. Siitä tuli suuri menestys. Hän teki kaikkia mailoja mutta hänen putterinsa olivat erityisen suuri menestys 1900-luvun alussa. Tämä malli oli yksi menestyneimmistä. Maila on erittäin hyväkuntoinen, voi vaikka ottaa käyttöön.

     

Tiedustelut

Golfantiikki / Antti Paatola
Kylväjäntie 7
01800 Klaukkala
Finland
p. +358 400 458 520

Yhteydenottolomakkeella suora yhteys sähköpostiini.

 

 

 

 

 


J.H.Taylor brassie

 


Harry Vardon Special brassie

 


J.H.Taylor cleek

 


Harry Vardon mashie

 

 


J.H.Taylor mid iron

 


James Braid mashie

 


Taylorin putteri

 


Braid-Mills 1915 putteri