TIMO PULKKINEN HÄIKÄISI TUUSULASSA


Kisan paras leidi oli Minna Jäppinen

Kautta aikain paras lyöntipelitulos

Varjopuu Hickory Open houkutteli mukaan ennätysoanoton 31 pelaajan startatessa kisaan aurinkoisessa Tuusulassa. Mukana oli myös muutama ensikertalainen joista monet menestyneitä Mid Tourin pelaajia. Heistä parhaana Golf Talmaa edustava Timo Pulkkinen joka pelaa miinuspuolen tasoituksella (-0,2).

Timo Pulkkisen kierros lähti käyntiin hyvin. Niinpä hänen ulosmenonsa sujui kaksi alle kentän parin. Paluu vei kahden bogin myötä kaksi yli ja lopullinen tulos oli näinollen par 71. Tulos on kautta aikain paras hikkorikisoissa Suomessa pelattu tulos. Edellinen ennätys oli Mika Hjortin pelaama 73 Kytäjällä muutama vuosi sitten.

Timon tuloksen varjossa pelattiin muutenkin hyvää golfia. Seuraavina olivat kotikentällään pelannut Jouni Varjonen ja Jouni Laine. Kumpikin pelasi tuloksen 79 ensimainitun ollessa edellä paremmalla sisääntulolla. seuraavina olivat Golf Talman tasokkaasta midiporukasta tuloksen 83 pelanneet Jan Henrik Uhlenius ja Petri Jantunen.

Tuusulalaiset ratkoivat samalla myös klubimestaruuden hikkorigolfissa. Voittoon pelasi molempien sarjojen kakkossijan saavuttanut Jouni Varjonen.


Juhani Varjonen ykköstiillä.

Tasoitussarjassa tasaista

Kärkikaksikon peli riitti kärkeen myös tasoitussarjassa. Timo Pulkkinen ja Jouni Varjonen saivat kumpikin tuloksen 36 pistettä Timon ottaessa voiton paremmalla tasoituksellaan. Kolmanneksi pelasi kotikentällään Jorma Seppälä 35 pisteellä. Kolmikon takana oli tasaista, neljän pisteen sisällä, pisteissä 31-28 oli kymmenen pelaajaa. Paras leidi oli Minna Jäppinen sijoittuen neljänneksi 31 pisteellä.

Kokonaisrankingissa johdossa oleet säilyttivät asemansa. Lyöntipelisarjassa Jouni Laine kasvatti johtoaan kun hänen lähimmät uhkaajansa joutuivat jättämään kisan väliin. Jounin pistemäärä on nyt 84 pistettä. Häntä lähinnä seuraavat Kari Puumalainen 70 pisteellä ja Mika Hjorth 55 pisteellä. Vain näillä kolmella on mahdollisuus voittaa lyntipelisarjan ranking 2012.

Miesten tasoitussarjassa on hieman tasaisempaa. Teoriassa viidellä pelaajalla on mahdollisuudet voittoon. Rankingjohdossa on Antti Paatola 72 pisteellä. Hänen lähin uhkaajansa on Jussi Holmalahti kymmenen pistettä perässä. Seuraavina tulevat Kari Puumalainen, Jorma Kuosmanen ja Aki Ahlfors jotka kaikki voitolla finaalissa ohittavat Paatolan pistemäärän.

Naisten sarjassa rankingjohdossa jatkaa Keimolan Maarit Aspela. Hänen pistemääränsä on 80. Kolmella muulla pelaajalla on teoreettiset mahdollisuudet rankingvoittoon. Helka Chapman on toisena 55 pisteellä ja Mina Jäppinen kolmantena 48 pisteellä. Myös Kirsi Ahlforsilla on teoreettinen mahdollisuus vuoden 2012 rankingvoittoon.

Finaali odottaa

Hikkorikautta 2012 on jäljellä finaalin verran. Golfpiste Hickory Final pelataan Helsingissä Vuosaaren kentällä syyskuun 16. päivänä. Finaalissa jaettavien tuplapisteiden johdosta kaikissa kolmessa sarjassa on monella pelaajalla mahdollisuus voittoon. Toki finaalissa pelataan myöskin osakilpailuvoitosta ja hyvistä palkinnoista. Ilmoittautuminen finaaliin joko Golfantiikkiin tai Vuosaaren klubille.