MIKA HJORTH VEI LÄHES KAIKEN VANAJANLINNASSA

Vanajanlinna Hickory Final päätti kauden


Ryhmäkuva

Finnish Hickory Tour koki arvoisensa finaalin kun Vanajanlinna Hickory Open pelattiin Linna Golfin upealla kentällä. Mika Hjorth putsasi pöydän voittamalla Tourin molempien sarjojen yhteispisteet. Voitot ratkesivat hänen voittaessaan lyöntipelisarjan ja tullessa toiseksi tasoitussarjassa. Tasoitussarjan voittoon pelasi Laukaan Peurunkagolfia edustava Jussi Holmalahti.

Linna Golfin kenttä osoittautui jälleen kerran finaalin arvoiseksi haasteeksi kun maamme hikkoripelaajien parhaimmisto kokoontui Hämeenlinnaan ratkomaan kauden 2011 Finnish Hickory Tourin voittajia. Märkä kenttä ei antanut mitään ilmaiseksi, hikkorigolfille ominaiset ja tärkeät rullit jäivät puuttumaan joten muutenkin kohtalaisen pitkä kenttä piteni entisestään. Samalla tulostaso jäi melko vaatimattomaksi.


Mika Hjorth ja Jorma Karlstedt, kaksi ensimmäistä kokonaispisteissä lyöntipelisarjassa.

Tasoitussarjassa yllätyskäänne

Finaaliin mentäessä tasoitussarjan johdossa oli melko selvällä erolla Antti Paatola kahdella voitolla ja kahdella kakkostilallaan kauden aikaisemmista kisoista. Toisaalta, pistelaskusysteemin ansiosta Antin olisi pitänyt olla neljän joukossa että hän olisi saanut lisäpisteitä kun pahimmat uhkaajat saivat pisteensä täysimääräisinä. Mahdollisuus kokonaiskisan voittoon oli vielä neljällä pelaajalla.

Tasoitussarjan voittoon pelasi Laukaan Peurunkagolfia edustava Jussi Holmalahti. Tuloksellaan 30 hän oli kolme pistettä edellä toiseksi tullutta Mika Hjortia. Mikasta pisteen jäi Jussi Markkanen ja jälleen pisteen Risto Lehtinen.


Jokeri Mikkola lähestyy yhdeksättä griiniä.

Kokonaiskilpailussa voittaja Jussi Holmalahti sai täydet 30 pistettä ja päätyi 47 pisteeseen. Se riitti nostamaan hänet viidenneltä sijalta kolmanneksi pisteen Jussi Markkasen edelle. Johdossa ollut Antti Paatola epäonnistui jääden yhdennäkseksi. Samalla hän jäi ilman lisäpisteitä. Kisan kakkonen, Mika Hjorth nousi kun nousikin kärkeen 59 pisteellä viisi pistettä ohi Antin. Paras leidi oli jaetulle sijalle viisi päätynyt Minna Jäppinen.

Lyöntipelissä tasainen taisto voitosta

Jos oli voitto selvä tasoitussarjassa huomattavasi tasaisemmin pelattiin lyöntipelisarjassa. Samassa ryhmässä pelanneet Mika Hjorth ja Jokeri Mikkola pelasivat tasaisen taiston. Jokeri pelasi ulos kaksi lyöntiä paremmin kuin Mika. Väylän 13 birdie vei Jokerin jo kolmen lyönnin johtoon. Väylällä 15 Mika teki parin kun Jokeri sortui tuplaan ja eroa oli enää yksi lyönti jonka Mika saavutti jo seuraavalla väylällä. Kaksi viimeistä menivät käsi kädessä ja maalissa tulos oli tasan. Paremmalla paluulla voittajaksi saatiin Mika ja Jokerin oli tyytyminen toiseen sijaan. Seuraavat sijat selvästi jääneenä ottivat Aki Ahlfors ja Risto Lehtinen.


Päivän voittajat, vasemmalla Jussi Holmalahti ja oikealla Mika Hjorth.

Kokonaiskisassa Mika Hjorthin voitto oli ylivoimainen. Neljässä pelaamassaan kisassa Mikan tuloksena oli kolme voittoa ja yksi kakkossija. Kokonaispistemäärä oli 72 pistettä. Seuraavina, reilusti jääneinä tulivat Jorma Karlstedt, Jussi Markkanen ja Jokeri Mikkola. Seitsemänneltä sijalta löytyy joukon paras nainen, Minna Jäppinen.

Kiitokset kaikille ja tervetuloa mukaan ensi vuonna

Mennyt kausi oli menestys. Pelaajien määrä oli nousussa viime vuodesta ja tulokset pääasiassa hieman parempia kuin edellisillä kausilla. Kiitokset tästä tulevat tietysti mukana olleille pelaajille, tapahtumien yhteistyökumppaneille ja mukana olleille kentille.

Ensi vuoden Hickory Tour on toivottavasti hieman suurempi ja hieman suositumpi. Suunnittelu on jo käynnistynyt ja yhteistyökumppaneiden etsintä käynnissä. Jos yrityksesi haluaa ryhtyä kumppaniksi koko kiertueelle tai yhdelle sen tapahtumista, nyt on hyvä aika ottaa yhteyttä Golfantiikkiin.