KOKOELMANI

Olen näinä vuosina ehtinyt hankkia satoja mailoja. Omaan kokoelmaani näistä mailoista kuuluu joitakin kymmeniä. Vanhimmat kokoelmani mailat ovat 1870-luvulta. Tavoitteeni on siirtyä ajassa taaksepäin, löytää vieläkin vanhempia mailoja, mahdollisesti jopa höyhenpalloajalta ennen vuotta 1850.

Kokoelmani helmi on tällä hetkellä eittämättä keväällä hankkimani Robert Forganin tekemä long nose brassie vuoden 1875 paikkeilta. Se on tyypillinen tuon ajan maila, melko pitkä ja löysä varsi, noin 5 tuumaa pitkä lapa ja hieman kovera lyöntipinta. Se ei suinkaan ole mikään Forganin mestariteos, olen nähnyt hienompaakin Forganin käsityötä, mutta se on upea esimerkki tuon ajan mailasta. Tarkemmin tästäkin mailasta alempaa linkin takaa.

Suuri osa mailoistani on vielä entisöintiä vailla. Vasta huolellisen entisöinnin jälkeen voin päätää, päätyykö maila kokoelmaani, pelimailaksi, koriste-esineeksi vai myyntiin.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi mailoja tai muuta golfantiikkia kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Golfantiikkiin tai golfantiikkia myyviin liikkeisiin. Menun 'Yhteisö' sisältää joitakin linkkejä kauppoihin, jotka myyvät antiikkigolfia.

Seuraavien linkkien takaa löytyy mailoja, jotka ovat tai ovat olleet mukana kokoelmissani. Osa mailoista on nykyään myynnissä kun kokoelmani on uudistunut.

Kotonani on yleensä noin viisikymmentä myynnissä olevaa mailaa. Oheisen linkin kautta näet listan myynnissä olevista mailoista.

     

Tiedustelut

Golfantiikki / Antti Paatola
Kylväjäntie 7
01800 Klaukkala
Finland
p. +358 400 458 520

Yhteydenottolomakkeella suora yhteys sähköpostiini.


Kuva 1800-luvun lopulta. Mailat kainaloon ja kierrokselle.