FINAALI PELATTIIN HAASTAVASSA KELISSÄ


Pertti Peippo kiersi Vuosaaren hienosti pukeutuneena.

Vuosaaren kenttä piti pintansa finaalissa

Vuosaari Golf, auringonpaiste ja navakka tuuli muodostivat puitteet hikkorikauden päättävälle Golfpiste Hickory Finaalille. Pari tusinaa perinnegolfin ystävää kokoontui ratkomaan paremmuuttaan kisassa, jossa ratkaistiin itse kisan voiton lisäksi koko kauden paremmuus.

Kova tuuli ja Vuosaaren raffit on tuloksenteon kannalta huono yhdistelmä. Jos edellisessä kisassa tehtiin paras tulos ikinä, niin tällä kertaa tulokset olivat toisessa ääripäässä. Vain neljä pelaajaa pelasi kierroksensa alle sadan lyönnin. Mika Hjortin lyöntipelin voittotulos oli 96 lyöntiä. seuraavana oli ensikertalainen Paul Geitel 98 lyönnillä. Hänestä lyönnin jäivät Jaakko Malinen ja Kari Puumalainen.

Myöskään tasoitussarjassa ei tulostaso noussut huolimatta kisassa käytetystä hikkoritasoituksesta. Voittoon pelasi Tuusulaa edustava Eino Rask. Hänen tuloksensa oli 28 pistettä. Hänestä pisteen jäi Vihti Golfia edustava Markku Myllyharju. Heidän takanaan olikin tasaista, kolme palaajaa 25 pisteessä ja toiset kolme 24 pisteessä. Parhaana leidinä 25 pistettä pelasi kotikentällään Tea Sahlberg.

Vuosaari Golf ratkoi kisan yhteydessä jo neljättä kertaa klubin hikkorimestaruuden. Voiton otti tällä kertaa Antti Turtola.


Kolme leidigolfaria Vuosaaren maisemissa.

Koko kauden paremmuus ratkesi

Koko kauden ajan Tourin tapahtumien yhteydessä on pelattu myös rankingpisteistä ja kauden paremmuudesta. Finaalissa oli jaossa tuplapisteet jotka lopulta ratkaisivat rankingvoitot.

Lyöntipelisarjassa ennen Vuosaarta johdossa oli Jouni Laine kahdella kisavoitollaan. Hän ei kuitenkaan päässyt osallistumaan tapahtumaan joten rankingin paremmuus jäi auki. Jounia lähinnä olleet Kari Puumalainen ja Mika Hjorth ratkoivat siis rankingvoiton keskenään. Kisaan lähdettäessä Kari johti 15 pisteellä Mikaa. Mikan voittaessa Karille olisi riittänyt kakkossija rankingvoittoon. Neljännellä sijallaan Kari jäi lopulta viiden pisteen päähän ja Keimolan Mika Hjorth jatkoi voittokulkuaan uusiessaan viime vuotisen voittonsa koko kauden pisteissä. Jouni Laine oli tukevasti kolmas huolimatta poissaolostaan.


Paul Geitel, Jaakko Malinen ja Risto Lehtinen odottamassa lähtövuoroaan.

Tasoitussarjassa tilanne oli vielä tasaisempi. Antti Paatola johti kymmenellä pisteellä Jussi Holmalahtea ja 24 pisteellä Kari Puumalaista. Kari oli myös miesten tasoituskisassa neljäs saavuttaen sen tuomat 20 pistettä. Antti ja Jussi puolestaan jäivät tasaisessa keskijoukossa kokonaan ilman pisteitä. Karin pisteet eivät ihan riittäneet rankingvoittoon asti. Antti piti aiemmin hankkimansa kärkipaikan neljän pisteen marginaalilla vaikka jäikin ilman pisteitä finaalissa.

Naisten tasoitussarjassa voiton oli jo ennen kisaa varmistanut Maarit Aspela. Lopulliseksi pistemääräksi hän sai 110 pistettä mikä on 38 pistettä enemmän kuin toiseksi tulleella Minna Jäppisellä.

Uuteen kauteen

Hikkorikausi on siis päätöksessään. Kauden tapahtumissa oli ilahduttavasti aikaisempaa enemmän osallistujia ja moni löysi uutta intoa golfiinsa hikkorigolfin avulla.

Hikkorikauden 2013 suunnittelu on jo alkanut. Perusrunko tulee olemaan sama. Tourin tapahtumia tulee olemaan 6-7 kappaletta. Kaikkialla, missä kiertueemme on pysähtynyt, on meidät otettu vastaan ystävällisesti ja toivotettu tervetulleiksi tulevallakin kaudella. Lisäksi muutama uusi kenttä on kiinnostunut saamaan meidät vieraakseen. Tourin tulevaisuus näyttää lisääntyvän harrastajamäärän myötä turvatulta.