JOUNI LAINE PUTSASI PÖYDÄN


Kisan voittajan avaus edellisessä kisassa Vanajanlinnassa.

Voittotulos pitkästä aikaa alle 80

Hikkorigolfin Suomen Mestari Jouni Laine pelasi arvolleen sopivasti mainion tuloksen ja siten voittoon Yyterin golf linksillä pelatussa DeCo Hickory Openissa. Hänen lyöntipelituloksensa painui pitkästä aikaa alle 80 lyönnin. Edellisen 80 alituksen pelasi Mika Hjorth viime kaudella Kytäjällä.

Jounin kierros oli vahvasti kaksijakoinen. Kolmen väylän jälkeen hän oli jo tuloksessa viisi yli yhden tuplan ja yhden triplan tuloksena. Loput viisitoista väylää hän pelasikin sitten yhden yli päätyen lopulta tulokseen 78 lyöntiä. Voitto oli ylivoimainen kakkoseksi pelanneen Jussi Karttusen päätyessä 89 lyöntiin.

Voitollaan Jouni siirtyi samalla niukasti lyntipelirankingin kärkeen 72 pisteellä. Hän ohitti kahdella pisteellä tähän asti johtaneen Kari Puumalaisen joka ei tällä kertaa ollut mukana. Kolmantena rankingissa on Mika Hjorth 55 pisteellä.


Kiitos erittäin miellyttävästä kierroksesta.

Tasoitussarjassa tasaista

Jouni Laineen tulos antoi myös hyvän tasoitustuloksen. Hänen nollatasoituksensa yhdessä kentän slopen ja hikkoritasoituksen kanssa antoivat tasoituksen 1. Näin bogipisteitä kertyi 32 joka riitti niukkaan voittoon. Perässä pistettä huonommalla tuloksella tulivat Jussi Markkanen ja Jussi Holmalahti. Heistä Markkasen Jussi tuli toiseksi paremmalla pelitasoituksellaan. Kolmas Jussi, Karttunen, jäi heistä puolestaan yhden pisteen.

Rankingpisteissä antti Paatola säilytti johtonsa noustessaan 72 pisteen kokonaistulokseen. Kolmossijallaan Jussi Holmalahti otti häntä kuitenkin kiinni ja on nyt enää 14 pistettä jäljessä 58 pisteellään. Kolmanneksi tipahti poissa ollut Kari Puumalainen.

Naisten sarjassa rankingjohdossa ollut Maarit Aspela vahvisti johtoaan. Hänen pistemääränsä on jo 80. Selvästi takana tulevat 40 pisteellä Kirsi Ahlfors ja Helka Chapman. Pisteitä on vielä maksimissaan 60 jaossa joten mahdollisuuksia on niin heillä kun parilla muullakin leidigolfarilla.

Seuraavaksi Tuusulaan

Hickory Tourin seuraava osakilpailu on Varjopuu Hickory Open. Se pelataan Tuusulan Golfklubilla elokuun 18. päivänä. Samalla Tuusulan omat pelaajat ratkovat klubin mestaruuden hikkorigolfissa. Kisa Tuusulassa alkaa kello 11 ja hikkoriklinikka tuntia aikaisemmin.